Náciveszély

2008.08.07. 15:19 Cgod

Érdekes módon mostanában egyre gyakrabban kerül elő a téma, most például egy zoom.hu-s cikkben olvastam róla, tipikusan 'magyarázzunk meg mindent' stílusban. Jelenleg éppen azon vannak felháborodva, hogy tizenpár éves nejlonok kiírják a wiwes profiljukra, hogy ők a haza megmentői, és ráadásul egyszerre skinek és hungaristák.

Már ezt is érdekes dolog kivitelezni, emellett meg mondjuk bánkódni a 'vér és becsület'-en pluszban (ami a legkevésbé sem magyar találmány, sőt a hazafisághoz sincs sok köze). Ismét sikerült igazából látni, hogy mennyire sokan unatkoznak, és ezen unatkozó emberek meg faszságokon agyalnak, kicsit hasonlóan az USA és a 'war of terror' nevű címszavakhoz.

Igazából azt tudnám mondani, hogy van is náciveszély, meg nincs is. Van abból a szempontból, hogy egyre többen gondolják úgy, hogy szarul élünk, s ezen változtatni kell, persze még véletlenül sem valami értelmes és emberi logika mentén, inkább verjünk fejbe valakit, aztán jó lesz.

Náciveszélynek lenni nagyjából olyan felemelő érzés lehet, mint cigánybűnözésnek. Érdekes, még hogy a két fajta bűnözésre és erőszakoskodásra hajlamos része még nem borult össze, és alapított családot, mint ahogy valószínűleg a szüleik tették. Vagy legalábbis egy kis postás általi kétszer csengetést gondolok a dologban.

Szóval ilyen szempontból nem nagyon tudnék specifikus veszélyt kiáltani, inkább globálisan kéne nézni a dolgokat, belegondolni, hogy jelenleg hol tartunk gazdaságilag, kicsit mérlegelni, hogy ez változik -e, ha esetleg másik faszkalap ül a nyakunkba, netán jó lenne egy reinstall meg egy format.

Emellett persze értelmes szabályokat és törvényeket lehetne hozni, elsősorban az erőszak visszaszorítására, ha netán egy féreg cigány megver és ellopja a telefonom kapjon legalább annyit, mintha mondjuk egy köcsög náci megdobál a tüntetésen. Illetve legalább kapjon. Mert ahogy elnézem mind a két aljatípus nagyjából hasonló nulla büntetéseket kap, bármit csinál.

A cikkben kitértek még az oktatás fontosságára is, ez is kellemes kérdés, lehetne egy kicsit anonim kérdőívezni a történelemtanárok körében, hogy ki milyen oldalisággal rendelkezik, s milyen szellemben oktat, van egy olyan érzésem, hogy az objektivitás nem kap kifejezetten elsődleges szerepet.

Bár lehet jó lenne különféle erkölcsöket meg humanizmust tanítani az iskolában, de a vallásokból kiindulva nem hiszem, hogy sok szerepe lenne. Ugyanis az emberek leginkább a másik vallása miatt szeretik irtani egymást. De Lehet az elsődleges probléma úgy unblock a magyarsággal van, mivel nem kifejezetten olyanok, akik képesek egy akolban békésen legelészni egymással. Inkább a szappanoperák jutnak eszembe róluk.

Szóval sok esetben lehet beszélni ilyesmi dolgokról, de nem biztos, hogy érdemes. Ha keresnének bűnösöket, találnának, de nem fognak, inkább az az érdek, hogy fennmaradjon az erőszak, és ezzel bizonyítsák, hogy egy erőszakrendszernek van létjogosultsága vele szemben.

Amúgy az egyszeri emberek szempontjából ugyanannyira irreleváns mind a két téma. Csak valakinek érdekében áll felkapni őket. Mindenki egyénileg találhatja ki, hogy melyik platform kedvence a cigány, s melyiknek a nácibűnözés. Vagy lehet az lenne a legegyszerűbb, ha mindenki elkezdene hinni a politikusbűnözésben és a médiabűnözésben is.
 

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://republicator.blog.hu/api/trackback/id/tr15602093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.08.07. 16:35:41

jó cikk, csak megint ez a tématopic devalválás

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.08.07. 17:25:38

Magyarán? Az a helyzet, hogy ezt a zoom-ra írta már Cgod, de oly szókimondó, olyan lendületes és költőien trágár lett, hogy sajnáltam volna kiszedni a "fasság" és hasonló szavakat, tényleg. Ott már kicsit a "Bértévé:
Csintalan a jobboldalon is kommunista tudott maradni, aki kinyilatkoztat és támogat, tűr, tilt." - kis színesben is egyszerre lett leszúrva minden politikai oldal, ballib múmiák és kiürült HIRTV, tehát szerintem feszegettem a határokat. Igaz, senki nem szólt.

Másrészt tudtam, hogy jössz, hehe, hehe.


Tessék olvasni, ott mindig a főlapon vagyunk, mert megérdemeljük!
zoom.hu/

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.08.07. 18:19:10

Utcso bekezdés,
Ja a magyar társadalomnak, mondjuk ez inkább a cigányügyre vonatkozik.
Ja
Köszönöm, hogy gondolsz rám, majd szombatra dözits nekem valamit :D

candy · http://wunderbike.postr.hu 2008.08.07. 19:28:11

Ehh, sajna a linket nem találom, elkavartam valamerre...de főoldalas cikk volt, nagyjából hasonló értelemmel, mint amikor egy nő könyvet írt az ifjúsági szubkultúrák cipőfűzőviselési szokásairól...

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.08.07. 19:49:18

Bocsesz Candy, de épp az utolsó pillanatban tudtam újraéleszteni a gépemet, ezért nem szóltam előre.
Kicsit másfél tera HDD van benne, kell az anyagnak, kezdjetek gépelni!

_drc_ · http://kurvannya.blog.hu 2008.08.08. 08:42:12

volna egy pár megjegyzésem, főleg kritikai és korrektúra-jellegűek.

1) "war of terror" = War ON Terror. ha nem hiszed, hát járj utána. en.wikipedia.org/wiki/War_on_Terrorism

2) "...ha netán egy féreg cigány megver és ellopja a telefonom kapjon legalább annyit, mintha mondjuk egy köcsög náci megdobál a tüntetésen. Illetve legalább kapjon." éppenséggel kap a "féreg cigány is", mégpedig többet. a gond éppenséggel az, hogy mostanában a véleménynyilvánítással kapcsolatos bűncselekmények megítélése a bíróságokon túlzottan súlytalan a köztörvényesekéhez képest. ezer oka van ennek, a tétova alkotmánybírósági elvi állásfoglalások mellett a bírák -- jogos -- félelmén át stb.
egyébként engem rabolt már ki (vagyis: ütlegekkel földre kényszerített és elvette az értékeimet) három cigány. elkapták őket, és egyesével 2 évre ítélték őket, mert más is volt már a számlájukon -- karórám, edzőcipőm és két bordám bánta.
dobálózós, rendőrt megtámadós "nácik" meg maximum ha felfüggesztettet kapnak, de leginkább nevetséges összegű pénzbüntetést. vajon miért? tényleg nem tudom...

3) hát ha engem kérdezel, akkor a történelem szakos főiskolai, egyetemi hallgatók között a jobbosok vannak túlsúlyban, ahogy egy ideje már a általános és középiskolai tanárok között is. ám ez nyilván személyes csupán tapasztalat, csak példálódzva tudnám alátámasztani.

4) unblock = blokkolást felold. angol.
amit írni szerettél volna, azt nyilván az, hogy
en bloc = mindenestül, egészében, úgy ahogy van. etc. ez francia.

a cikk egyébként érdekes, csak így tovább!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.08.09. 22:45:19

A cigányok évek óta büntetlenül bűnözhetnek, mert terrorizálják a védtelen többségi társadalmat, ugyanakkor 99%-ban cigányokkal van tele az összes magyar börtön.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.08.09. 23:23:54

"A cigányok évek óta büntetlenül bűnözhetnek, mert terrorizálják a védtelen többségi társadalmat, ugyanakkor 99%-ban cigányokkal van tele az összes magyar börtön."

Azt kell mondjam, hogy hülye vagy, noha van némi igazságod.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.08.09. 23:35:16

Külön-külön ez a két állítás néhány percen belül el szokott hangzani a megfelelő emberektől.

Gondoltam, akkor miért ne lehetne egy mondatba sűríteni őket, hogy erősítsék egymást?

candy · http://wunderbike.postr.hu 2008.08.10. 06:21:24

drc:
szerintem inkabb war of,mint war on. Amugy Boratban hangzott el igy.. USA/Bush egy hatalmas terrorista sejt szerepet latja el. Jobbos manapsag egyre tobb van es egyre kevesbe konszolidaltak..

En Bloc ugyben koszonom a felvilagositast. Amugy megharcoltam a magamet nacikkal is meg ciganyokkal is, egyik se volt kellemes, es egyik se ugy jott oda, hogy kiegyensulyozottak legyenek az eroviszonyok.

Ekezetekert bocs, telefonrol irok.

_drc_ · http://kurvannya.blog.hu 2008.08.10. 12:14:07

végül is te tudod (ti., hogy war on, vagy war of. ám ha ez valamiféle utalás lett volna a Boratra, akkor nálam nem esett le.
süti beállítások módosítása