Magyar EP listák ( erős KGST utánérzéssel)

2009.03.04. 18:41 commontalk


Nézzük csak először, a várhatóan nagyarányú győzelmet arató Fidesz listát. Szó se róla impozáns névsor. Kifejezi a pillanatnyilag legnépszerűbb nagy párt igényességét, a listát a hangyaszorgalmú Pali bácsi vezeti, aki néhány éve mondta bele a képembe a tévéből, hogy reggel hatkor már alig-alig várják Katalin asszonnyal, hogy dolgozhassanak. Nos, most megint nekiláthatnak. Áder úr – nem tudom hogy áll a nyelvtanulással, remélem, hogy menni fog neki. Szájer, Járóka már rutinosak. Őry úr révén képviseltetve van a rendszerváltó érdekképviseleti mozgalom, Glattfelder Béla ismert mezőgazdász, nyilván sokat tehet a magyar vidékért, meg nem erősített információim szerint, jelentős földterületek fölött diszponál, így a gyakorlata is van ilyen ügyekben. A kedvencem: természetesen Deutsch Tamás, a múltkor véletlenül épp akkor jártam Ferihegyen, amikor megérkezett a brüsszeli géppel. Nagyon visszafogott volt és valóban magas. Kell oda ez a fiú. Két meghatározó Fidesz politikust viszont hiányolok a listáról: Pelczné Gáll Ildikó és Mikola István nekem nagyon bejönnének, ha elmennének.

 
(A listát Schmitt Pál, a magyar néppárti delegáció jelenlegi elnöke vezeti, őt követi Szájer József, az Európai Néppárt frakciójának alelnöke és Gál Kinga, aki most is európai parlamenti képviselő.
A lista további sorrendje: 4. Áder János, 5. Surján László, 6. Deutsch Tamás, 7. Járóka Lívia, 8. Schöpflin György, 9. Gyürk András, 10. Őry Csaba, 11. Glattfelder Béla, 12. Kósa Ádám)

MSZP lista:
Göncz Kingáról, ha akarnék, se tudnék rosszat mondani, jót se sokat. Mint külügyér, talán nem lőtt nagyobb bakot, hacsak nem, valami nagykövetes vadászaton, de nagyon nem győzött meg tevékenységével. Bár erről leginkább Ferenc barátunk tehet, hiszen látnivalóan egy kézbe vette a legfontosabb külügyi teendőket, s mostanra bevállalta a volt KGST együttes képviseletét. Aminek Kaczinsky (jesszusom) örül, Tusk miniszterelnök kevésbé. A németek meg egyenest megorroltak rá.
 
Az MDF döntése teljesen érthető. A két ismert név, arra bőven elegendő lehet, hogy kissé visszatérítse a Fideszt a széljobb felé, Bokros meg hozhat liberális, és MSZP szavazókat, meg botrányt. Vihar egy itatóvályúban típusú torzsalkodást, még Olajos Péter is kiakadt mint a kútágas. Nincs jelentősége, sanszuk kevés, pedig Habsburg György mindössze hazatérne, nézzük csak meg Brüsszel történelmét.
 
(Brüsszel franciául: Bruxelles-Ville vagy Ville de Bruxelles, hollandul: Stad Brussel) városBelgium és Flandria fővárosa, az EU és a NATO székhelye. 
1430-ban Jó Fülöp burgundiai herceg örökölte a brabanti hercegséget. Ő tette fővárossá Brüsszelt. Ebben az időben építették fel a városházát. A városban felvirágzott a gazdaság: képkészítés, szőnyegkészítés. Fülöp utóda, Merész Károly viszont fiúörökös nélkül halt meg, ezért lánya, Burgundi Mária hozományaként (az összes burgundi birtokkal együtt) 1477-től a Habsburg Birodalom része lett. Mária és férje, I. Miksa német-római császár unokája V. Károly egyesítette a spanyol és osztrák Habsburg birtokokat.)
 
 
Ez az egész Ep választás, s Magyarország pártjainak nekiveselkedése, engem, valami, poros, avítt igénytelenségre emlékeztet. Szerintem, anno a KGST idején jobban odafigyeltek, hogy kik is mennek ki a könyvszerű épületbe munkálkodni, igaz minket nem kérdeztek meg akkor, most igen, de ezért, minek?
 
Véletlenszerűen Tallint választottam uniós tagállamként, másik példaként, meg azért, mert van egy fotóm 1996-ból, saját kattintás.. Akkor három éve volt, hogy kimentek az oroszok, ha nem tudom, nem hiszem el. Szinte nyomuk se látszott, s nézd meg ezeket a képeket kedves olvasó, szerintem ilyen lesz az észt névsor is, minőség.
 
Mi az én bajom? Ez, a tökélyre törekvés, igényesség teljes hiánya, a mindenféle szűk kamarilla-érdeknek való megfelelés. Hát senkinek nem jut eszébe ebben a Q országban, hogy úgy nevezzen meg embereket erre a listára, hogy legalább a nyavalyás pártján belül enged egy házi kampányt, és szimpátia-szavazást, hogy 22 helyről lévén szó, éppen lefednék az országot, és minden megye, régió tutira tudná, hogy megválasztása esetén XY lesz az ő embere, és lehet hozzá menni ezzel-azzal. Így meg ellesznek majd mit a befőtt. Ami még galádság a baloldal részéről: az, szerintem Herczog Edit mellőzése, és a többdiplomás (vagy mégsem) Dobolyi úrhölgy futtatása. Lévai Katalin megalázásáról, már szólni sem érdemes.
 
SZDSZ? Ha lehet, nem írnék semmit. Egymagában zseniális, Konrád György virtuális szereplése. Többet érdemelne, és mi is.
 

Hej! Jó Fülöp, és Merész Károly hova lettetek, édes istenkém, miért kellett Mátyásnak így távoznia, azóta is oda az igazság, s vissza sem akar térni ide a Kárpátok közé. Mindegy, ha úgy sikerül, akkor Tőkés és Habsburg urak is EP képviselők lesznek, lesz miről beszélgetniük. Én úgy értelmezem, hogy felhatalmazást kaptam teljes érdektelenségem, majdnem undorom kifejezésére. Ebben a lassan, lehetetlenre emlékeztető országban az is csoda lesz, ha túléljük a közelgő forradalmi napokat, hogy kihúzzuk-e júniusig? Abban már nem vagyok biztos.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tallin, Városháza tér
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Óváros
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Óváros

6 komment · 2 trackback

Címkék: választás

A bejegyzés trackback címe:

https://republicator.blog.hu/api/trackback/id/tr64978023

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2009.03.08. 16:24:13

Bokros-retroBokros Lajos olyan, mint a fehér-fekete (mosás után sötétkék) kínai tornacipő. A kilencvenes években, amikor nekem ilyen kínai tornacipőm volt - gondolom nem kell részletezni -, az valami hihetetlenül cikinek számított. Adidast akartam vagy va…

Trackback: Morcogás közügyekben, életforma-jelleggel 2009.03.06. 00:24:58

RE: Republicator bejegyzés a magyar EP listákrólCsak egy kis kiegészítés a Republicator utolsó posztjához:Én az MDF helyében nagyon is tudnám, kit tennék a listám élére ahhoz, hogy annyi szavazatot kapjak, ami 3-4 jelöltet is kijuttat Brüsszelbe:Gyur…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Corry 2009.03.05. 07:26:09

Ez a választás szokás szerint nem arról fog szólni, ami. Ne feledjük, hogy még mindig a mi Ferink ül ott ahol neki már régen nem kéne.
A van -e a párttagoknak kétszázezer meg egy rokona párt meg nyilván az esélytelenek nyugalmával készül. Itt egyedül értelmes listát a fidesz állíthat, de nekik meg arra kell vigyázni, hogy maradjon emberük a csereberőélésre, mert egy ilyen lerohasztott országot nem lesz majd könnyű kormányozni.

A konzarvatóriumon olvastam az idevágó legjobb viccet, nevezetesen a szocik még meg is tudnák nyerni a választást, csak a mi Ferinket kell jelölniük a 12. helyre...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.03.15. 22:11:38

Drága jó common, plíz! törölj már a szerzők közül!

Ezer hála, ha megteszed!!!

commontalk 2009.03.18. 05:25:54

@mavo: Ennyire szégyellnivaló lett ez a blog? Igyekszem...

Rénhírek · http://renhirek.blogspot.com 2009.06.30. 17:45:30

Szeretnék szólni, hogy Észtország fővárosának neve Tallinn, és nem Tallin. Elég furcsa azt állítani, hogy az oroszoknak nyomuk sem látszott, hiszen Észtország lakosságának közel egyharmada, Tallinn lakosságának közel fele ma is orosz. Ráadásul éppen e mondattól három centire lóg be egy utcatábla, a jól látható cirill betűs ul. N.. felirattal...

commontalk 2009.07.02. 04:06:48

Elírtam a főváros nevét. Bocs. Az oroszoknak nyomuk sem volt: rövid 3 év alatt eltávolították minden látható nyomát annak, amit a megszálló orosz csapatok hoztak össze nálunk is (pl. Veszprém és környéke), pár évtized alatt. Mire gondolok? A düledező gyakorlóterek, rozzant laktanyák, lepukkant tiszti lakótelepek, szabadtéri "rozsdaparkok", vagy a megannyi lelkesítő bádogtábla. Ezekből már szinte semmi nem látszott 1996-ban, amikor nálunk még letagadni sem lehetett volna a korábbi jelenlétüket, annyi árulkodó nyom maradt. Jártam ortodox templomban, talán háromban is, ott erősen nyomuk volt. Ma nem tudom, miként van, de akkoriban szüksége is volt az orosz nyelvű lakosságnak minden égi segítségre, mert erősen visszakapták az új államtól, a korábbi sérelmekre adott válaszokat: nyelvtörvény, munkanélküliségi ráta a köreikben stb.
süti beállítások módosítása