Mindent Megoldó Minisztérium

2008.05.25. 15:06 commontalk

Teljes kormányátalakítást javasolok. Elsőrendű szempont a költségek csökkentése. Így, egyetlen minisztériumba olvad be az összes többi.

Ez a Mindent Megoldó Minisztérium. (MGM) Miként működhet egy ilyen gigantikusnak tekinthető szervezet? Könnyen, mivel egyáltalán nem igényel nagyobb létszámot a működtetése, azaz a gondok megoldása. Lássuk csak milyen gondok, merülhetnek fel egy ország működésében? Nem sok. Kezdjük az elején.

A köztársasági elnök: Semmi gond. Ott van a Sándor palotában, egyeztet, nem egyeztet, mindegy. Elutazik erre, arra, sétál itt – ott, és kész. Beterjeszt, javasol, aláír, nem ír alá, ennyi. Egy személyi titkár, egy sofőr. Kész.

A miniszterelnök: Semmi gond. Nem lett kormányzati negyed, így helyben van. Beterjeszt, aláír, tárgyal, szerződést köt, napirend előtt beszél, kormányoz, időnként utazik és vissza is jön. Gépkocsi, sofőr, két titkár, sajtószóvivő. Kész.

Minisztériumok: Azok nincsenek, csak egy van Ez. Semmilyen rendkívüli kiadás, fejlemény, egyeztetési kényszer nincs. A kormánynak két tagja van összesen, a miniszterelnök, és a Mindent Megoldó Minisztérium vezetője a miniszter.

Semmi gond. Milyen feladatai lehetnek?
Nem sok. Így ide is elég egy maximum ötfős apparátus. Két gépkocsi, villamos-és buszbérlet, szolgálati kerékpár a rövidebb belvárosi utakhoz.
Nézzük a feladatokat:

Honvédelem: nincs külső veszély, senki meg nem akar minket támadni, és ez még soha nem fordult elő vérzivataros történelmünkben. Hadsereg nincs, nincs tábornoki kar és miniszter sem. Ennyi, ja meg néhány tank van a Hadtörténeti Múzeumban.

Külpolitika: Magyarország tudatosan nem folytat önálló külpolitikát. Illetve, mindenkivel jóban van. Semmi külső viszály, semmi területi vita, semmi állásfoglalás mások ügyeiben. Nem utazunk, vendégeket ritkán fogadunk. Megmutatjuk nekik a Vadász termet, a Hősök terét, és amit még látni akar. Kap egy üveg Tokajit, és mehet haza.

Belpolitika: Miután hazánkban az önkormányzatiság, sehol nem tapasztalható mértéket ért el, így nem sok dolga maradna egy miniszternek, és minisztériumának.
Mára nem 3200, hanem 10 millió önkormányzat van. Mindenki magát adóztatja, ad magának munkát, segélyt, építési engedélyt, kiállítja a papírjait.
Nincs várakozási idő, tévedés, hiba esetén, csak magát okolhatja. Egyik napról a másikra több ezer hivatal, és hivatalnok tűnt el, és semmi észrevehető földindulás nem volt. Jól van ez így.

Rendészet: A polgárok maguk tartják fenn a rendet. Mindenhol van helyi fogda, a bűnözőket bezárják, és egy idő után jó magaviselet esetén kiengedik. Próbaidőre bocsátják, és ha nincs baj vele, ő is önkormányozhatja magát.

Mezőgazdaság:  Alapvető elvárás tőle, a májusi eső, amely aranyat ér, a nyári betakarítás, az őszi mélyszántás, a tavaszi vetés. Kis hótakaró télen, a metszés, a kapálás, boronálás stb. Legyen mindig mindenhol csirke, disznó, marha…nem egy nagy feladat.

Az időjárással úgysem lehet semmit sem tenni: télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha nincs jó idő, mindig esik az eső – mondja a népköltés is. Népi bölcsességgel nem illik vitatkozni, így minden jó ahogy van.
Miután immár évtizede, átálltunk a teljes biotermesztésre, az egész világon keresett, jól megfizetett termékeink vannak.

A természet rendje helyreállt, legelőink - kész fűrengeteg, erdeinkben disznók makkoltatnak, halaink kiugrálnak a kristálytiszta vizű folyókból. Az összes EU támogatást visszaküldjük: nem kell, költsétek amire akarjátok.

Oktatás: Valljuk, hogy ez elsősorban szülői felelősség. Jó volt ez valaha is, miért kellene másként tennünk ma? Minden hasznos, gyakorlati ismeret elsajátítható szüleinktől, rokonainktól.
Minden családban akad pedagógus, hegesztő, gépkocsivezető, segédmunkás, és mondjuk pincérnő is. Mindent, amit az életről, a világról tudni kell, átadnak a kölyköknek. Mindenki dicséri a magyar módszert, soha egy kreatív kiskrapek nem tarolta még le a mezőnyt európai és más tanulmányi versenyeken.

Kultúra:  Irhatok? Mondhatok újat, az előbbiekhez képest. Egyenesen következik minden az oktatásból. A családok önművelődése a fő módszer.
Ezért teljesen felesleges lenne önművelődési minisztert kinevezni, és ehhez apparátust állítani. A múzeumok, kultúrházak kapui nyitottak. Akkor megy mindenki, amikor csak akar.
Éjjel is nyitva tartanak a könyvtárak, mert vannak bagoly típusú honfitársaink, ők a villanyért cserébe, egy befőttes üvegbe kötelesek reggeli távozáskor egy százast beleejteni, ezt azért kell, hogy aki ott van még, az hallhassa a csörgést, így kizárt a csalás lehetősége.

Egészségügy: Semmi pánik. Mindenkinek van háziorvosa, kis magánrendelője, és egy családnak egy kórházi ágya.
Szerintem, ezt mindenki könnyen finanszírozhatja. Egyes férfibetegek morognak időnként, mert mégsem lehet a fehérköpenyt viselő asszony seggére csapni, csak úgy. Ilyen igény miatt azonban, teljesen haszontalan dolog lenne annyi ápolónőt foglalkoztatni.

Sport: Ugyan már! Ne komolytalankodjunk ezzel. Mindegy, hogy családi házad van, lakótelepi lakásod, valamiképpen mindegyik körbefutható.
Ott vannak a szabad vizek, szabad strandok, a mindent szabad központok. Azt csinálsz amit akarsz. „Kedved szerint magyar” - mozgalom indult. Aki mozog, az mozog, aki nem, az nem. Az ő baja.

Magyarország szárnyal. Megelőztünk immár mindenkit. A szlovákok bénultan állnak Sturovónál, és lesnek utánunk. Az osztrákok lehajtották legelőinkre a lila teheneiket.
A szerbek a Vajdaságba járnak magyar nyelvtanfolyamra.
A románok, még mindig hüledeznek, nem hisznek a szemüknek, s szeretnék Erdélyt, és egy kis részt Nagy-Romániából ide csatoltatni. Kemény tárgyalások lesznek, de megegyezünk, azért is Kolozsváron fogják aláírni. Győztünk.

*Ismeretlen, csápjaik között Microsoft Paintert lóbáló lények özönlötték el szerkesztőségünket és - az író eredeti szándékát nem ismerve - feltették a koronát a zseniális cikkre. Csak most, csak Önöknek, a 160.000 dolláros válasz... (MaxP, az orv képszerkesztő)

10 komment

Címkék: árnyékkormány commontalk mindentmegoldás

A bejegyzés trackback címe:

https://republicator.blog.hu/api/trackback/id/tr66486156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.05.25. 16:23:30

"Mára nem 3200, hanem 10 millió önkormányzat van." :)))
Ha lenne elég pénzem egy déltengeri szigetre, vagy néhány katonám megpuccsolni valami banánköztársaságot, be is vezetném.
Mindenesetre örülök, hogy a pozícióm stabil. Így könnyebb kirúgni a többieket.

morpho 2008.05.25. 17:20:20

commontalk
Mondták már,hogy te egy született zseni vagy?Ritkán szoktam valakit így szembedícsérni,de most muszáj megtennem.A jelenlegi minisztériumi épületeket bérbeadjuk,az apparátust kirúgjuk és gennyesre keressük magunkat.Én akkor gyorsan le is mondok.(bár egy szolgálati kerékpárt előirányoztál)

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.05.25. 18:13:41

Majd SZabó Pál ad biciklit. Bentley márkájú, 150 millió máriás meg két krajcár az ára. De ezért már teflonos a sárhányó.

commontalk 2008.05.25. 18:16:41


Morpho-nak! Találtam is egy megfelelő bringát, csak nem találok a képhez, beillesztési lehetőséget, így nehéz lesz elküldenem.
Max Powernek! Keresem az elfoglalható banánköztársaságot. Előre közlöm, hogy csak mindenmegoldó miniszternek tartom magam alkalmasnak, így Neked kell vállalnod a miniszterelnökséget.

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.05.25. 18:19:22

ctalk, bocs az illusztrációkért.
A "3 pohár boros" cikkel kapcsolatos levelem odaért?

commontalk 2008.05.25. 18:22:53

Micsoda! Kiváló illusztrációk, semmi gond. Az előző írás nem ide illő, teljesen egyetértek, ezért nem is reagáltam.

morpho 2008.05.25. 19:00:40

Majd szerzünk valami ócsó kínai importbringát.Két nagy dudával.

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.05.25. 19:23:43

Amnesty International monnyon le!
killtheradical.blog.hu/

Mennyi igazság! Kirúgni a bűnözőket a francba, lába se érje a földet, max a feje.

AdamT · http://durva.blog.hu 2008.05.25. 20:50:14

Simán be lehetne vezetni. Csak kultúrált állampolgárok kellenének hozzá.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2008.06.04. 10:55:01

Baszkikáim...akarom mondani, tisztelt Árnyékkormány...há' ehun' e' 'ja mögódás', oszt' még fizeni se kő' érte, no!
süti beállítások módosítása