Legyen uborkaszezon!

2008.07.05. 12:00 commontalk

Akár el is indíthatnánk az újabb blog-versenyt. Ilyenkor úgysincs érkezése, kedve, energiája stb. a T. Olvasónak, csak valami könnyű, színes hírre. Republicator bulvár? Na ne! Akkor mi legyen? Uborkaszezon. Ez nem volt ám mindig bulvár.  Valamikor, ilyen tájban lehetett háromfejű kecskéről, kútba esett- és szerencsésen megmenekült kiskutyáról, vagy a saját feleségét megbüntető közlekedési rendőrről olvasni.

 

A ma hallott történetem, a nagyi kiborult altatóját bezabáló kiskutyáról szól. Nem volt semmi különös, nem volt kutya - gyomormosás, az élete a szerencsén, avagy az állatorvos bölcsességén múlott. Három napig aludt, majd felébredt, és ugyanott folytatta, ahol abbahagyta, farkcsóválás, vakkantás... Azt nem tudhatjuk, hogy voltak-e rémálmai, fájdalmai, félelmei. Nem is tud beszámolni élményeiről, kár…illetve…vau.

 

Most aztán ideöntök mindent, ami mifelénk nyári és uborka.

 

Jakupcsek terhes. Ma egy 45 éves nő minden további nélkül lehet terhes. Életkilátásai kifejezetten jók. Mire nyugdíjba megy kamaszgyermeke már középiskolás lesz. Mire eléri a mai magyar női életkor átlagos-felső határát, valami 78 év rémlik, akkorra gyermeke 33 éves lesz éppen. Ha rendkívül magas kort él majd meg, gyermeke akár 45 éves is lehet, így utánozhatja majd, akkor még élő édesanyját, aki a terhességről szóló bejelentést hallván – csóválja majd a fejét.

 

Nincs Heti Hetes, meg a többi, kapod helyette a DVD-ről, egy gombnyomásra a százszor látott akció sz@rokat, meg mindent, amit nem szabadna velünk megtenni. Szabadságra mentek a sztárok, a celebek, a mindenféle szerkesztők, sztárriporterek. Süttetik, mosatják, masszíroztatják, túlmozgattatják, majmoltatják, magukat és kiélik keményen, jó kis nyári szokásaikat. Legalább kilencmillió meg itthon szívja, de rendesen. Amazok bronz - barnán majd előjönnek. MI meg, akik itthon maradtunk, lehetünk petyhüdtek, túlsúlyosak, ápolatlanok, vakarózunk a hazai szúnyogok miatt, unhatjuk az üveges sört az ABC-ből, meg nézhetünk szőke csajokat egyen-tangában, és magas sarkúban, a strandon (élményfürdő).

 

Bemerészkedhetünk egy plázába csak úgy, és ott lesznek a műkörmös, hosszú combú, szintén szőkék, mobillal, cigivel, meg a dumával, hogy mekkorát choopperezett  a Tamással…

Basszus, nem is akarok ilyen nyarat, meg amolyan celebest se, ja az egy sziget volt: Borneo és Celebesz magyar volt és magyar lesz… Ez már napszúrás.

 

DJ BOBO népszerűbb, mint valaha. Úgy kell nekünk, s ráadásul bármennyire fegyelmezem magam, még a lábamat is képes vagyok rázni a ritmusára, meg itten vannak a fejemben a refrének…

 

Tinédzserként felfedezte a zene iránti vonzalmait, és gyorsan felcserélte a péklapátot a lemezjátszóval - ekkor kreálta magának a DJ Bobo művésznevet. Ha hobbiját nem váltotta volna szakmájára, akkor ma egy nagy művésszel kevesebb lenne az európai zenei palettán: világszerte 250 arany- és 20 platinalemezzel büszkélkedhet, 21 slágerlistás dala van és hét alkalommal kapta meg a World Music Zenei Díjat.

 

Szerintem ez világ-szegénységi bizonyítvány, de mégis dúdolom, mivelhogy csak hamisan megy nekem, ezért rondítok rajt, amennyit tudok, de ennek ellenére ennyi lemezt, egy közönséges pék? Mit szólsz ehhez, Marosán Gyuri bácsi?

Asszondja, hogy Dj_Bobo_-_Somebody_Dance_With_Me_2

 

Így is van, kell rázni valakivel, ez egy igazi nyári életérzés, s ha figyelmesen nézed a klipet, még az operatőr csajszi is énekli a refrént, hát ez már valami, Győzikét most hagynám.

Carla Bruni, először, inkább ő, mint apjuk, aki most vagy átverte a gerillákat a Betancourt miatt, vagy télleg igaz, hogy 20 milláért süketek és vakok lettek a derék militánsok, s hagyták a csajt meg a többieket hazarepülni.

 

Na de ez az elnökné, a Bruni, a múltkor kaptam egy haveromtól PPS képsorozatot (RÓLA huhh), amit nem tudok ide kreálni, helyette kaptok vizespólót, benne – vele: ez sem semmi. Azért biztos mondja a francia átlag-pasi, valahol, akárhol a nagy messzi szőlőhegyen, amikor délben a francia bulvárt lapozza, hogy megvan ennek a magyarnak a magához való esze. Ezt nektek Trianonért franciák, kaptatok egy magyar csődört…

 

Na millen nyári hír van még? A nyavaja essen bele, egyik sem akar ezen a nyáron szabira menni? Az egyik azt mondja, hogy egyezséget ajánl a panellakóknak, nafene…azok meg majd most lelkesen ki a térre, mert úgyse jutott légkondi se a panelbe, meg ők jutnak el legritkábban mindenféle egzotikus helyekre. Arra gondolhatott barátunk, hogy létezik a tér – idő – tömeg fizikai törvény: Ha jó az idő, a tömeg kimegy a térre. (Tudom, ez most fájt)

 

Na a másik meg matekórát tartat, meg bársonyos. Komolyan mondom – vagy magukban, vagy a családdal húzzanak már el pihenni, mert én megyek valahova. Anno, mikor a Torgyán vezette köztársasági elnökség fenyegető felhői jöttek, majdnem gomolyogtak, nos akkor kerestem meg Új Zélandot a térképen, mert nem akartam kérni belőle…Józsi bácsi Te se gyere vissza, de akkor még bohózat volt mindaz, amit ma komoly pofával nekünk itt előadnak.

 

Mára ennyi kedves gyerekek, Tisztelt olvasók! Ígérem, a nyár fenyegető réme maradok és igyekszem időnként ezt azt leleplezni, megmutatni, kiforgatni, meg komolytalanra venni, így van ez jól… az asszony vett nekem tegnap lábsprayt, egész elfogadható, eltűnt a penetráns illat, pedig ez nehéz lehet egy 46-os tappanccsal, vannak még akik tudnak, vezessék is az országot! Én, azon a véleményen vagyok, hogy aki ezt meg tudta oldani, az máshoz is ért… 

 

2 komment

Címkék: nyár

A bejegyzés trackback címe:

https://republicator.blog.hu/api/trackback/id/tr51554177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

commontalk 2008.07.05. 19:22:45

Gabika nekem nagyon bejön...A kuruc nem hiányzik. Egyébként meg fejlődjön, virágozzék a megbonthatatlan blog-barátság.

Corry 2008.07.06. 11:37:53

Ne feledkezzünk meg Kádár apánkról sem, ő is az uborkaszezon halottja. Tegnap az összes híradóban a Thürmert mutogatták, azonban a nyomozásról teljesen megfeledkeztek, pedig volt bűntény is ott a sírnál nemrég, ugye.

Na meg ott volt tegnap a felvonulás, amit nem értek miért is volt. Én sem megyek ki az utcára, büszkélkedni a feleségemmel és gyerekeimmel, pedig annak még alapja is lenne :-)
Ennek ellenére tolerálnunk kéne a melegeket, viszont ők cserébe meg fogadják el, hogy mi akkor is másnak kezeljük őket, a melegeknél groteszk a férj/feleség és a házasság, család elnevezés. Ezt hagyják meg nekünk találjanak egy másik elnevezést az együttélésükre, amit viszont tolerálni illene a többségnek.
süti beállítások módosítása