Csökkents adót!

2008.08.29. 07:05 commontalk

Lehet a rendszer egykulcsos, többkulcsos, sőt akár adómentes is. Hozzatok szlovák (!!!) román és bármilyen példát, tanulságot. Lendítsük át Magyarországot ezen a holtponton, hogy saját magunkat fojtogatjuk. Semmi különös nem kellene egyébként: számlát (nyugtát) kérek a fodrásztól, kőművestől, a nem tudom kitől. Beletörődöm, hogy többet fizetek, keletkezik egy év alatt 1 ezer milliárd + bevétel, és hozzásegítem az országot: nem Gyurcsányt, nem Orbánt, olyan mértékű többlet bevételhez, hogy 2010-től már radikálisan csökkenhetnek a közterhek és szárnyalhat az ország. Utópia?

9 komment

Címkék: gazdaság

A bejegyzés trackback címe:

https://republicator.blog.hu/api/trackback/id/tr37637135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.08.30. 13:20:58

1, Kiröhögnek, és nem adnak számlát.
2, Miből fizessek MOST többet, hogy aztán x év múlva több maradjon?
3. Hányszor lettünk már átbaszva -> 5 éves adótörvény. Azt sem hiszem el nekik, ha szép napot kívánnak ...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.08.30. 18:06:39

mi történik a pénzeddel, amit most befizetsz? sztrádaalagút az alföldre, metróalagút, ami nem vezet sehova, és mindez többszörös áron, és ezek még csak a nagy svindlik.

bizalmas forrásból tudom, hogy jövőre az adria és a fekete tengerek között hajózható csatornát építünk. az lesz a neve, hogy pumana kanal.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.08.30. 20:58:44

"Kiröhögnek, és nem adnak számlát."

> APEH

Maddness69 2008.09.01. 10:57:58

"Álmodj királylány..."

Corry 2008.09.01. 16:52:42

Ez az egész nem fog működni, több szempontból sem.
Túl sok ember rendezkedett be arra, hogy ő egy mérsékelt mennyiségű munkát hajlandó elvégezni, és ez néhány év után óhatatlanul oda fajul, hogy a több munkát már el se fogja tudni végezni.
Ezek az emberek minden számítás szerint nem a versenyszféra alkalmazottai, ott ezt ugyanis kismértékben tolerálják.

Vagyis ezek az emberek az adókból ténykednek, és sokkal többen vannak a kelleténél. És más munkát nem nagyon tudnak ellátni, tehát kötelező beszedni azt az adót, amiből őket fizetik.
Most elnézést kell kérjek azoktól az emberektől, akik értelmes, lényeges és fontos munkát végeznek a köz javára: nekik is jobb lenne az előzőleg említett embercsoport nélkül.

Azért persze a legkárosabb az a csoport, aki kábé sík terepre épít alagutat meg kisebb hepehupára völgyhidat.

Namost ezek után én mért fizessek önként több adót? Annyit fizetek, amit muszály, mert nincs értelme többet befizetni, úgyse hasznosul.

Ratius 2008.09.02. 11:04:44

Annyit fizetek, amennyit muszály, mert nincs értelme többet befizetni, úgysem hasznosul.
Mert ellopják.
Mert elherdálják.
Mert el-választásiköltségvetéselkedik.
Mert elkampányolják.
Hogy hatalomban maradjanak, és
ellopják
elherdálják
el-választásiköltégvetéselkedjék
elkampányolják,
hogy hatalomban maradjanak és
el...

rolika 2008.09.03. 08:30:15

képtelenség. illetve nem, a kötelezően csak és kizárólag bankkártyával vagy átutalással lehet fizetni

commontalk 2008.09.05. 03:55:05

Az Index információi szerint a gazdaság kifehérítése jegyében a Kormány jelentősen szigorítaná, hatékonyabbá tenné az adószedést. Az intézkedések véleményem szerint mindenképpen üdvözílendők, és részben választ adnak azokra az elemzői kérdésekre, hogy Gyurcsány Ferenc "Megegyezés" című programja milyen konkrét intézkedéseken keresztül vezet el a gazdaság kifehérítéséhez.

1. Ha bizonyos összeg felett bármit is vásárolunk, akkor meg kellene őrizni a számlát, Az APEH ugyanis a vevőre is kiszabhatná a 20%-os bírságot, ha nem kért számlát. Azoknak is kötelező lenne őrizni a számlát, akik nem számolják el (pl. evások, stb.) Ezentúl nemcsak az ÁFÁ-s számla, hanem minden számla esetében kötelező lenne feltűntetni a vevő nevét.

2. Ha egy céget évente többször rajta kapnak a számla- vagy nyugtaadási szabályok megsértése, vagy igazolatlan eredetű áru forgalmazása miatt, akkor az APEH jogot kap arra, hogy megbecsülje, mekkora bevételt, jövedelmet titkolhatott el a cég, továbbá arra is, hogy a jelenlegi 45 napnál gyorsabban is felfüggeszthesse a vállalat működését. A bírságok mértékét is emelnék.

3. Nemcsak a céget büntethetnék meg a revizorok, hanem az adószabályok megsértésében tevékenyen közreműködő, tehát a nyugta- vagy számlaadást nem teljesítő alkalmazottat is. A büntetések mértékét megemelnék.

4. Ha cég feketén kíván foglalkoztatni egy dolgozót, akkor a cég azon alkalmazottjára is bírságot szabhatnának ki, akinek a dolga az új foglalkoztatottak állam felé történő bejelentése, de megbüntethetnék a feketén foglalkoztatott felettesét is. A bírságok mértékét itt is emelnék.

5. Az APEH által láthatatlan és ellenőrizhetetlen készpénzforgalmat korlátoznák. Cégek egymás közötti kifizetéseit, az állam támogatásait, nyugdíjat és szociális segélyeket, továbbá a cégek dolgozóinak munkabéreit kötelező lenne banki átutalással teljesíteni. (két megkötéssel: kis összegű kifizetés esetén, illetve akkor, ha az illető olyan településen lakik, ahol nincs bankautomata, a készpénzes fizetés megengedett lenne).

6. A házipénztár intézményét gyakorlatilag megszüntetnék: előírnák, hogy a vállalkozás minden pénzét bankszámlán köteles tartani.

7. Tagi kölcsönt is csak bankszámláról bankszámlára történő ügylettel nyújthatna a tulajdonos a vállalkozása számára.

8. A vállalkozóknál előírnák, hogy a szektoronkénti átlagbérig minden egyéni jövedelmet munkabérként kell leadózni és csak afelett lehet vállalkozói kivétként adózni.

9. Nem lehetne a jövőben se a cégautó után, se a magánautó után a vállalatoknál költséget elszámolni (értékcsökkenés, javítási költség, üzemanyagköltség), ugyanakkor ezzel párhuzamosan megszűnhetne az útnyilvántartás felesleges és eredménytelen adminisztratív terhe is.

10. Az APEH tájékozottságát szolgálná még, hogy az önkormányzati adóhatóságok és az APEH között aktív lenne a kommunikáció, másrészt az állami adóhivatal az ellenőrzések során szerzett tapasztalatokat adatbázisban gyűjtené. A VPOP pedig hozzáférhetne az EU valamennyi áfaalanyát tartalmazó adatbázishoz.

Akkor most ezek a kormány végóráinak kapkodó ötletei?
Erős elszántság, hogy összesezdjenek + ezer milliárdot?
Az egésznek semmi értelme?
Ha nem is világ-de országmegváltó ötletek?
Engem hála az égnek nem tudnak útnyilvántartással vegzálni, több adót nem tudnak belőlem kipréselni,általában kártyával vásárolok, esetleg ha kaphatnék valami plecsnit, s az elmúlt két évtized fegyelmezett adózásáért valami kis kedvezményt...az jólesne. Ma rövid időt eltöltök az ország házában, kinek kellene ott reklámoznom magam? Ha Ti is így vagytok akkor jelezzétek. Viszek egy "fehér gazdaságos" névsort, s hozom a plecsniket.
süti beállítások módosítása