Miért éppen Öttömös?

2008.09.17. 07:12 commontalk

Megérkezett a rendőrségre a szakhatóságok feljelentése az öttömösi hamisított savanyúság ügyében, a rendőrség a szükséges intézkedéseket megteszi - mondta el az MTI-nek szerdán a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Tuczakov Szilvána.


A Csongrád és Bács-Kiskun megye határán fekvő homokháti kisközség Szegedtől 40 km-re található.
Az 55. sz. főúthoz közeli település jellegzetes alföldi tájon fekszik: homoki legelők, homokpuszták, telepített erdők, növénykultúrák veszik körül. Már az Árpád-korban itt falu volt, mai neve török családnévi eredetű. Öttömös puszta birtokosának, Magyar Imrének leszármazottja volt a neves Afrika-kutató, Magyar László. Emlékét park és a róla elnevezett általános iskola őrzi. 1908-ban önálló községgé vált, katolikus temploma 1939-ben épült. A határ növény- és állatvilága rendkívül gazdag, vadászati lehetőségei kiválóak, kirándulásra is alkalmas szép homoki erdőség is terül el itt, valamint a rovar és növényritkaságokat rejtegető Baromjárás-puszta. Itt halad át az Alföldi kéktúra útvonala. A tanyai turizmus iránt érdeklődő vendégeket várja a Gyarmati Vadászház és a Módra-tanya. A község hagyományos rendezvényei: a februári Vadászbál, a júniusi Spárgafesztivál, az októberi Szüreti bál, valamint novemberben megrendezendő Szülők Bálja és a Magyar László Emléknap
.

Nos igen: az adatok szerint mindössze 7 km ide Pusztamérges…Találó. Én is rohadt mérges vagyok, mint az új hírverő, a romlott savanyúság. Ki az a marha, aki képes erre vetemedni? Szinte bárki lehet, nem lényeges. Élni kell, ha csak így lehet – akkor így. Kit érdekel, hogy beteggel etetik-e meg, vagy gyerekekkel – nem az övéi, mit bánkódjon?
Ahol ezerszám lehet eladni rozsdásodó vasúti kocsikat, ahol Kulcsár holtbiztosan szabad lesz max négy éven belül, ahol Princz ügye 11 éve tart, ahol a Fenyő gyilkosság megtörténhet, és 11 év alatt már egész Albánia DNS mintája itt van, s ráadásul reménykeltő – nos ilyen ország nincs is…azaz van. Öttömös országa ez.


Gondolj bele: Tocsik Márta, Princz, Kulcsár, Cargo-s vezér stb. mind-mind kiemelkedően kreatív emberek. Megreformálhatnák az egész országot, annyira magas fordulaton tud járni az agyuk. Helyette mindegyik feltalálja a romlott savanyúságot, ez is a balsors része? Küldjük el őket Afrikába, először edződjenek ott, és miután becsaptak, átvertek, lehúztak egy egész kontinenst, immár elemi késztetés van bennük jóra vágyni. Annyira megjavulnak, hogy szakértők lesznek. Akkor pedig kormányra velük.

Mi a tanulság? Szinte semmi. Bírság-bírság hátán, aztán minden folyik tovább. A hangulatomat az sem javítja, hogy immár 40 éve semmit nem érünk el különböző foci - eseményeken, a minap sem történt csoda - nem is történhetett, mert ez Öttömös országa, s ha valamit elbaltázunk? Ott van Pusztamérges. Mindössze hét kilométer. Természetesen eszem ágában sincs megbántani egyetlen öttömösi honfitársamat sem. Éppen csak náluk volt ez a romlott valami - nem éppen megnyugtató - lehetett volna bárhol...



 

Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság

A bejegyzés trackback címe:

https://republicator.blog.hu/api/trackback/id/tr34658181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása