Zeit der langen Messer

2008.09.28. 14:52 _drc_

 

http://magyargarda.hu/sites/magyargarda.hu/files/images/dosa_istvan_lemondott.jpg

Azt hiszem egy évvel ezelőtti történelmi helyzetértékelésem rondán elbukott, mivel nem akartam észrevenni az egykori SA és a Magyar Gárda között hasonlóságot. Pedig a dolgok mára már odáig jutottak, hogy tényleg illett volna.

A Magyar Gárda nem akar párthadsereg lenni -- mondta Dósa István, a Magyar Gárda Mozgalom országos főkapitánya -- de vannak, akik a Jobbik által alapított és működtetett Magyar Gárda Egyesülettől azzá akarják tenni. Megy egyébként is a hatalmas kiszorítósdi mostanság a politikai paletta szélsőjobb oldalán; és a móka most a politikai hatalomról szól. Vona Gábor összefogná, amit össze akar fogni, csakhogy a radikális jobboldali nem az a fajta, aki ismeri az egy a zászló, egy a tábor-elvet.

 

A Magyar Gárda honlapján mindenesetre közzétették Dósa lemondásának hírét, amelyben azt állítják, hogy Dósa a rá nehezedő felelősség súlya alatt megroppant, s ezért nem vállalta tovább. 

Mindenesetre azt hiszem, hogy Dósa István személyes szerencséje, hogy Vona Gábor nem Adolf Hitler, és a Magyar Gárda meg nem az SA (pl. itt). Azokat az SA-vezetőket ugyanis, akikkel Hitlernek baja volt, bizony rondán eltették láb alól az 1934. június 30-áról július 1-ére forduló éjszakán.

4 komment

Címkék: magyarország szélsőjobb drc

A bejegyzés trackback címe:

https://republicator.blog.hu/api/trackback/id/tr76685717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vakablak 2008.09.28. 17:50:00

Nem tudom, mit akartál pontosan kihozni a címből, de ha az SA-kinyírásos ügyre gondolsz, akkor arra németül (helyesen) "Die Nacht der langen Messer" kifejezéssel szoktak utalni. Azonban ugyanezzel a kifejezéssel utaltak az elkövető nácik az 1938 novemberi zsidóellenes pogromokra is (melyek egyébként "Reichspogromnacht"és "Reichskristallnacht" néven híresültek el). Forrás: de.wikipedia.org/wiki/Novemberpogrome_1938#Damalige_Begriffe

_drc_ · http://kurvannya.blog.hu 2008.09.28. 18:19:43

pedig szerintem érthető. ez a kinyírások ideje a magyar szélsőjobbon.
de egy éjszakánál hosszabban tart.

_drc_ · http://kurvannya.blog.hu 2008.09.28. 18:26:46

(bár ha mindenképp ragaszkodsz hozzá, akkor kirakhatom azt a névelőt...)

vakablak 2008.09.28. 18:41:46

Nem, dehogy, jó így. Ha parafrázis, akkor értem.
süti beállítások módosítása