MAGYAR EXPRESS!

2008.05.15. 18:20 blogart

ogyan virágozzék fel országunk? - A Jólét és gazdagság programja
Mi sem lehetne árnyékormányunk számára a legfontosabb, minthogy a feketegazdaság és korrupció mindent szét rohasztó mocsarában fuldokló országunkat megmentsük és jólétbe taszítsuk polgárainkat. Mert megérdemlik! Három fontos csapás mentén kezdjük működésünket.

1. Rendszerenergia 2. Átláthatóság 3. Fejlesztés

Mit takarnak a fenti szavak? Olyan irányokat, amelyek a rendrakáshoz szükségesek. Az ország egy kicsit olyan, mint a szórakozott irodalmár íróasztala: tele van "nélkülözhetetlen dolgokkal", amihez a művész úr elvből nem nyúlhat. Így a lomtár felett egyszer csak lelassul a munka, megszűnik a kreativitás, eltűnik a működtető elv rendszere.

 Mindez addig, míg fel nem tűnik Margit néni, a bejárónő és ellentmondást nem tűrve rendet vág az asztalon. Az akciónak félbehagyott kéziratok esnek áldozatul, de lehet, hogy valami új, valami jobb születik az új Rendből, például hatékonyság.

  jólét kulcsa pedig ez. Hatékonyság. Gondoljunk csak bele, hány millió év kell a víznek ahhoz, hogy kivájjon egy kanyont. És mennyi idő az atombombának? Hatékonyság, hölgyeim és uraim. Ezt kell megtanulnunk. A jólét záloga nem az osztogatás és a segélyre kényszerítés, nem az adók szigorú büntetésként való alkalmazása, nem az ész nélküli fejlesztés, sem pedig blöff hatástanulmányok rendelgetése, amikből semmi sem derülhet ki az életszerűség szempontjából. Nem grafikonok, statisztikák és elemzések rejtik a titkot, hanem maga az élet terepasztala. Az okos rendszerek - ilyen szerencsésebb fejlődésű országok esetében a gazdaság is - egymást segítik a működésben: fogaskerék minden részlet a hatékonyság érdekében.

Éppen ezért szükséges jól ismernünk a hozzánk kapcsolódó rendszerek - világok, szubkultúrák, társdalmi rétegek - sajátosságait, hogy a működésük során keletkező erőket, irányokat, mozgásokat a mi érdekeink szerint hasznosítsuk. Nevezzük eztán ezt rendszerenergiának, amely a hatékonyság szemszögéből értékelve ugyanolyan alternatív energiaforrás, mint a szélenergia, vagy a napfény. A hatékonyság javításának egyik kulcseleme tehát a gazdaság gépezetének tehetetlenségi vagy épp lendületi energiájának újrahasznosítása, hiszen a hihetetlen méretű "szerves motor" működésének mindössze 40-50 % fordítódik konkrétan a cél elérésére: legyen az szolgáltatás, termelés, kereskedelem bármi... Gazdagsági minisztériumom a gazdaság hatékonyságának növeléséhez az eltűnő rendszerenergia feltérképezését tartja a legfontosabbnak.

A rendszerenergia nagy része ma pocsékba megy: Ez az a feneketlen fekete lyuk, amely elnyeli adónk és járulékaink nagy részét. E szörnyű fekete lyukban ma több elnyelt rosszindulatú galaxis tömegvonzása gyakorol hatást: korrupció, bürokrácia, tehetségtelen országirányítás stb.

z Átláhatósággal (2.) egy csapásra világossá válnak a felelősségek. Sosem mutatkozott nagyobb hajlandóság a felelősök megnevezésével kapcsolatban, mint napjainkban. Kisebb földindulást fog okozni, de a bársonyos átmenet kilencvenes évek beli puha rendszerváltását hiba lenne megismételni. Mert ezzel visszaéltek az érintettek. Felelősök tehát lesznek, akárcsak vagyonelkobzások. Ezt majd a pénzügyminisztériummal, belügyi illetve az igazságügyi tárcával  közösen fogjuk végrehajtani. A szükséges infromációk megszerzésében segítségünkre lesz a végre demokráciákhoz méltóan átszervezett nemzetbiztánsági hivatal is.

Tárcámmal áttekintem a koncessziós megállapodásokat a stratégiai területekre vonatkozóan, különös tekintettel a hazai földgázlelőhelyekre, és olajvezetékekre, de semmi sem fog kimaradni a látókörömből, amit lehet jobban, hazánk érdekeinek megfelelőbben alakítani. Az átláthatóság megteremtése együtt fog járni a költségek radikális csökkentésével. És ez nem csak álszent duma. Minisztériumaink olcsóbban, kevesebb emberrel, hatékonyabban fognak működni. A pazarló rendszereket egyszerűen lekapcsoljuk szuperexpresszünk vonatáról, aztán pedig megtisztítjuk a pályát tőlük, hogy ne akadályozzák a forgalmat sem.

A pénzügyi tárcával szorosan együttműködve kidolgozásra kerül egy olyan radikálisan új adórendszer, melynek működése a gazdaság valamennyi résztvevőjének világos lesz és nem utolsósorban: az éhenhalás veszélye nélkül teljesíthető. Garantálom, hogy nemcsak a legnaprakészebb könyvelőirodák fogják érteni és nem kell milliókat költeni az állandó fércelgetésre. Az adórendszer nem lesz az állam fegyelmező szexuális játékszere. Az adórendszer az ország üzemanyaga lesz, 98-as oktánszámú, de még megfizethető Super.

z átalakítás nem lesz fájdalommentes, tulajdonképpen ez több, mint egy plasztikai beavatkozás, de ott a pácienst altatják és a kínokat csak órák múlva éli át. Itt nincs mód az altatásra, a változásokkal járó szenvedést ébren kell megélnünk, ahhoz, hogy utána minden sokkal jobban működjön. Így jön el észrevétlenül a jólét, pedig semmi sem fog történni, csak annyi, mint eddig is minden nap: tesszük a dolgunkat, de pontosan úgy, ahogy azt kell, nem pedig ahogy a szokásjog, vagy bármely más téves felfogás diktálná. Ehhez kívánok mindenkinek sok-sok erőt és szenvedélyt.

Most pedig mindenki nézzen körül a saját háza táján, hogyan tudná egy picit hatékonyabban megszervezni az életét. Itt kezdődnek- és nagyjából itt is dőlnek el a dolgok az élet terepasztalán. Hölgyeim és Uraim, csatolják be öveiket, a Magyar Express elindul, és nem áll meg minden állomáshelyen.

6 komment

Címkék: árnyékkormány

A bejegyzés trackback címe:

https://republicator.blog.hu/api/trackback/id/tr76466298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.05.15. 18:38:57

Magyar Express elindul...és remélem nem szedik fel előtte a sínt, mint az erdei vasútnál.

Egy nagy létszámú és erős támogatói háttér nélkül nem lehet sehol a világon "büntető" tisztulási folyamatot elindítani, mert nagyon-nagyon sok korrupt politikus/közalkalmazott/rendőr-ügyész-bíró érdekeit sértené a folyamat.

Apránként kell felszámolni a korrupciót vagy egy ideológiai alapon szerveződő, végső áldozatot is hozni képes erőt kell létrehozni, melyet nem lehet megvesztegetni. Két ilyet említenék, Jézus és a Waffen-SS.

Ezért, mi demokraták sorban fogunk haladni, ha már a vasútat említetted, akkor a közlekedést működtető állami cégek lesznek az elsők, melyet a nulláról fogunk újrateremteni. és nem érdekel a kopott műbőrkalapját gyűrögető falusi polgármester siráma, hogy "Elveszi ka vasútat, hö!", mikor - s ebben Kókának volt igaza, meg Tótának - az egy főre eső támogatásból taxival is vitethetnénk a kevés utast.
Vegye meg a kistérségi társulás a vonalat, ingyen adjuk, némi fenntartási kötelezettséggel.

blogart · http://blogart.blog.hu 2008.05.15. 21:50:40

Kedves MAX!
A tisztulási folyamat nem büntető, hanem kívánatos, mint harmatos menyecske sziluettje a naplementében. Azt kell mondjam, aki nem lépi meg... márpedig árnyékormányunknak van esélye, hogy most tiszta lapot illetve "tabulát rázzon", az megismétli az előző kormányok elsilányulási produkcióját. Van belügyesünk, meg nemzetbiztonságisunk, meg igazságyisünk, a rendrakást nekik is támogatni kell: szakmailag úgy értem.

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.05.16. 05:23:09

Ahoy! Csak azért neveztem büntetőnek, mert első olvasatban egy csomó ember szívatásáról szól minden reform. Olyan, mint a lakásom: szadisták tervezték.

blogart · http://blogart.blog.hu 2008.05.16. 06:22:28

Valahogy, de a mostani "reformok" esetén csak egy elenyésző kisebbség fog szívni. Azok, akiknek van miből fogyni:)

Corry 2008.05.16. 07:30:47

Azért lenne belőlem nagyon rossz miniszter, mert én nem hiszek abban, hogy valamit tisztán intézkedésekkel meg lehet oldani.
Itt másról van szó: mi van az emberek fejében.

Próbáljuk meg felidézni 1988-at és mondjuk napjainkat.
Akkor pártmunftik uralkodtak, most a nagytőkések, érdekes a jelentős átfedés a két réteg között.
Akkor is kapcsolatokat kellett keresni mindenfele, meg most is.
A kisembert akkor is jó megbüntették, mig a nagykutyáknál akkor elég volt egy telefon a bíróságra, ma viszont kell egy "sztárügyvéd" aki intelligensen elintézi a szakértőket, ügyészeket stb. A bíró már dönthet formálisan tisztán, nem befolyásol már semmit.

Régen is megvolt a élekedés, hogy "az irodán" az emberek a seggüket vakarják. Ma az iroda önkormányzattá változott.

Régen az állam az állami cégeken belül, formálisan adókból finanszírozta a kapun belüli munkanélküliséget. Ma is készséggel teszi ezt az összes állami cégnél, ld. posta, MÁV, de aki ebben a körbe se tudott bekerülni, az kap segélyt, amiért semmit nem kell tennie.

Na akkor mi is változott itt meg? A hozzáállás biztosan nem, pedig parlamentünk azért 18 év alatt a teljes törvény és rendelet készletet kicserélte (jó az Alkotmányt nem).
Ennek ellenére a hozzáállás ugyanaz, mondják meg "fentről", mire kapunk állami pénzt, urambátyám satöbbi.

Ezen a legnehezebb változtatni, de erre is van mód: OKTATÁS.
A másik meg, hogy azért 1-2 jó dolog volt a cócalizmusban is, amit újra kéne hasznosítani, de teljesen másképpen: az egyik a tervek, célok. No nem az 5 éves tervet szeretném abban a formában visszahozatni, ahogy volt, hanem egy másfajta össznépi tervet/célt felállítani, amiben nem biztos, hogy vállalatra lebonva, de célokat kéne magunknak megfogalmazni, hogy hova is akarunk eljutni. Én pl. kiegyeznék egy Hollandiával, vagy Ausztriával, de rövid távon sajnos most Szlovákia is megtenné...

Rorgosh 2008.05.16. 20:27:15

A vicc az, hogy a közigazgatásban az ott dolgozók nem a seggüket meresztik. Csak iszonyatos logikátlanságok vannak jelen. Ugyanis egy egy közigazgatási aktushoz sok információ kell, amellyel viszont a sok hivatal külön-külön rendelkezik. És az ügyintézési idő javarészt a hivatali levelezésekkel megy el. Ráadásul szegény ügyintéző jobbára nem írhat alá önállóan, így minden levelet 2-3-szor ír alá, mire az aláírási joggal bíró főnöke aláírja... És persze a főnök sincs mindíg jelen...
Szóval a hivataloknál inkább az ügyintézők jogait kellene bővíteni, és a főnök inkább ellenőrizze és irányítsa a tevékenységüket. DE ne ő írjon alá mindent....
süti beállítások módosítása