Apokalipszis mindjárt

2008.06.30. 05:00 mavo

Amikor ezeket a sorokat bepötyögöm, részben kicsit enyhítettem magán a problémán, részben pedig sodródom azzal az árral, mi ide vezetett.

Az enyhítés oka, hogy otthoni informatikai tevékenységem energiaigénye radikálisan csökkent, másrészt egy szerverpark bővítéséhez adok okokat.

Az informatika egy darabig még mindenféle elektromos biszbaszok használatára fog kényszerülni, ez sajnos faktum. Minden ötezredik asztali gép üzembe helyezésekor lehet nyugodtan tekerni egyet felfelé a paksi potmétereken, és ha megvan az egymilliomodik, az már új erőmű üzembe helyezését kívánja meg.

Persze nem csak az informatika a ludas, de ludas az is. Ami még rosszabb, okot ad arra, hogy egy őrült pozitív visszacsatolás indult el, amely a klimatikai rendszerek elterjedésében manifesztálódik.

Bizony ám híveim, egy rendes, becsületes szerverpark jobban izzad, mint John Rambo két fullos osztag ferdeszemű demokráciaellenség szétlövése után, ezért hűteni illik. Az olvasók nagy része gondolom nem látta azt  gépparkot, aminek révén ez a blog is megjelenik, ha a júzer bepötyögi az amit, de bizony mondom néktek, kibaszott hideg van ott. Holott a sok gépen túl, amik ugye sokat nem hűtenek, ott van a szünetmentes táp is - és most ne egy átlagos APC-ben tessék gondolkodni, hanem egy pár tonnás kis aranyosságban.

Jól teccik gondolni, azzal sem fagyasztunk tonhalat.

Az idei nyár slágercikke meg hogy, hogy nem, hát a klíma. A mobil klíma, a kerek klíma, a táblás klíma, a szögletes klíma, a lyukas klíma, a töltött klíma,  a mogyorós klíma,  a tejklíma, az étklíma, a fehér klíma, és csapjátok össze a kis kezeteket, ezek mind, mind villanyos világossággal működnek.

Persze lehetne másként is, de szerencsére van Greenpeace, ami épp csak nem hirdeti a fosszilis energiákat használó erőműveket, hiszen az atomerőművek környékén hatlábú tehenek nőnek, a szélerőművek a madarakkal basznak ki, a napenergia sajna csak erősen környezetszennyező akkumulátorok használatával éri meg, és a hidrogéncellák is biztosan fognak rákot okozni.

Több klíma tehát egyenlő több üvegházhatás.

Aztán eljön majd a K-nap, amikor az összevásárolt klímák lecsapják elébb Paksot, majd a szélerőműnek csúfolt simagöröngyösi kísérleti telepet, a sok polgár agya pedig jól puhára fő.

A gyíkok élvezni fogják.

4 komment

Címkék: internet pályázat informatika apokalipszis

A bejegyzés trackback címe:

https://republicator.blog.hu/api/trackback/id/tr5519048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

countrystudy 2008.06.30. 08:20:41

szétröhögtem magam ezen a rajzon, aztán eszembejutott az a Kosztolányi írás, amelyikben dicsérte a német precizitást,mindenfelé táblák jelzik,merre vezet az út a tengerhez,és ezt a rajongást csak az szakítja félbe,amikor a tengerhez érve meglátja a táblát: A TENGER

rolika 2008.06.30. 10:25:28

a k-napig nem is fog történni semmi változás.
az emberek maguktól nem mondanak le semmiről

Maddness69 2008.06.30. 14:13:23

Nagyon sok embernek kell lemondania nagyon sok dologról, hogy néhány embernek ne kelljen lemondani néhány dologról.:)

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.06.30. 17:05:01

Tetszik a cikk stílusa.
Tudtátok, hogy a blog.hu is védi a környezetet?
"Rövid időn belül túl sok oldalt töltöttél le, ezért rendszerünk kitiltott egy napra. Részletekért írj a support[kukac]blog[pont]hu-ra."

Ne tölts sokat, ezzel is a természetet véded.
süti beállítások módosítása