Nyár van…

2008.07.03. 05:27 commontalk

Teljesen elolvadhat augusztusra az Északi sark jege, hajózhatóvá válik az Északnyugati átjáró, Oroszország pedig jogot vindikál magának mindenféle ásványi kincsek kutatására a környéken. Most olvasom, hogy Putyin, már tavaly bejelentkezett az Északi sarkért. Mire menne vele, ha mindenfelé víz hullámzik ott, csak egy bójára tűzheti ki az újra nagyon divatos orosz nemzeti lobogót.
Mások is fenik a fogukat, mindenféle egyenes és hátsó szándékkal. Mivel az oroszok arrafelé is a spájzban vannak, az USA bizton nem maradhat ki a buliból. Errefelé elég erős a dán befolyás is, így viking utódokra is számíthatunk.

Na de velünk mi lesz? Fövünk itthon a saját levünkben. Áztatjuk két-három hátig hátsóinkat, fáradtan visszavánszorgunk melózni, de a kollégák másik fele még mindig sehol…aztán augusztusban ellopunk még egy rövid hetet, hogy aztán Szent Istvánt és a tűzijátékot követően, legkésőbb éjjel megjöjjön a nyárlezáró vihar, mi pedig megnyugodott bensővel üljünk be az első évadnyitó értekezletre.

Közben hullámok, sörhabok ide-vagy oda, valahol a tudatunk mélyén ott ragadt a kisebbségi kormányzás, a Fodor mit mond majd a Gyurcsány pontjaira, kérdéses, hogy elfeledik-e a nyugdíjasok Orbán mondatait addigra, és nem tudni lesznek-e visszaerősödött Kossuth téri tüntetők, megülik-e Őszöd torát, akarnak-e tévét ijesztgetni, és miket tervelnek október 23-ra.

Ez még a jövő – akarom mondani az ősz zenéje, avagy szonátája. Tiszta hülyék vagyunk. A világ a maradék gyarmatosítható részeire feni a fogát, nagyhatalmak hatalmaskodnak, a kicsik is teljes nemzeti egységben gyűlnek a maradék zsákmányok köré: mi meg arra használjuk a nyarat, hogy ősszel pihentem pofozhassuk egymást félig-vagy, teljesen péppé.

EMBEREK! Sőt osztrák sógorok! Feledjétek az EB-t szép volt jó volt, a sógorok kerestek is rajta, de most ébresztő! Hiszen nekünk is van gyarmatunk csak ottfelejtettük 1926-tól a szovjetek, most az oroszok bitorolják.

A FERENCZ JÓZSEF FÖLD

A szigetcsoportot 1873-ban fedezte fel egy osztrák–magyar expedíció Payer és Weyprecht vezetésével, akik tiszteletből I. Ferenc József után nevezték el. 1926-tól a szigetek a Szovjetunióhoz tartoznak, ezután katonai és kutatási célokból néhányan betelepültek. A sziget elérése hajóval csak a nyári hónapokban, azon belül is csak néhány hétig lehetséges, akkor is csak külön engedéllyel.
Időjárás
Januárban az átlagos napi legalacsonyabb hőmérséklet −15 °C a legmagasabb −10,5 °C. Júliusban a átlagos napi legalacsonyabb 0 °C a legmagasabb 2,2 °C. Az évi középhőmérséklet −12,8 °C. Az utóbbi 30 évben a legmagasabb regisztrált hőmérséklet 13 °C volt, a legalacsonyabb pedig −54 °C. Csapadék egész évben előfordulhat, de a legtöbb tavasszal és ősszel esik. A nagy köd gyakori nyár vége felé. A Nagurszkoje and SzevMeteo állomás adataiból.

Állatvilág
A helyi állatok közül a legjellemzőbbek a jegesmedve, a sarki róka és a rozmár. Sokféle madár, például sirályok, csüllők. Beluga-bálnát is gyakran látnak a parti vizekben.
Találtak a Hooker-szigeten szarvasagancsot is, valószínűleg 1300 éve egy melegebb időszakban jutottak fel idáig rénszarvasok.

Na most a rénszarvasok eddig 1300 évente jutottak el oda, a MI expedíciónk a XIX. században, de most újra eljött a MI időnk, íme itt lebeg előttünk egy távlatos (nem távoli) cél. Visszafoglaljuk ősi jussunk. Nyilván kitűzte anno a közös expedíció a monarchia zászlaját.

Akkor pedig az a föld a mienk. Saját sirályokat, tengerpartot, belugákat akarok látni. Nyáron lehet akár 13 fok is, emint írta a lexikonos szöveg. Az már egész jó. Minden magyar és osztrák kapjon egy darab saját gyarmatot. Nem nagy ügy: 191 szigetből áll az egész., a sógorokkal együtt 89000 fő jut egy-egy szigetre.

Ezt elosztva 12-val már alig-alig lenne tülekedés, a rövid időn belül kellemes klímájúvá váló szigeteken. Ez az igazi Sziget-fesztivál, előre monarchia, előre KuK, és feledhetünk minden bajt, búsongást, balsorsot. Szigetlakók leszünk, közel az Északi sarkhoz, saját fókákkal, és jegesmedvékkel. Nem - nem pingvin az nincs. Azok csak délen vannak, de mi lenne ha… hozassunk egyet-kettőt, mókásak lennének ott fenn északon, meg mi is.

2 komment

Címkék: apokalipszis global commontalk

A bejegyzés trackback címe:

https://republicator.blog.hu/api/trackback/id/tr69547154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.07.03. 08:02:58

Mindig is Norvégiába vágytam a klíma miatt, de minimum Gdanskba. Lassan oda kell menni, hogy a régi magyar klímával találkozz.
Egyébként most már bőrünkön érezzük a hosszú, forró nyár előszelét, nem kéne valami konkrét kormányprogramot felvetni (mármint az igazi kormánynak), hogy egy icicpicit ne késsünk el, mikor már benéz a sivatag az ablakon?

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2008.07.03. 09:20:06

Ha ezt a Robert Rogers ornagy megerhette volna... Kellet neki annyit szopni az Eny-atjaroert, amikor csak ki kell varni, es lesz.
süti beállítások módosítása