Kámingaut, avagy kényszerű nyelvújítás

2008.08.04. 06:10 Dr. Morcz

ljött az ideje, hogy önjelölt nyelvújítóként új szóval ajándékozzam meg a nemzetet. A választásom egy új igére esett: KÁMINGAUTOLTATNI. Tessék nyugodtan ízlelgetni, forgatni a szájban, mint egy könnyű rozét; sokszor fogjuk még hallani.

Anélkül hogy fallikus szimbólumokat akarnék belekeverni a mondandómba, mégiscsak gyanús, hogy a nyári uborkaszezonban mindig megmozdul valami a melegek körül. Most, hogy honatyáink a magáncégeik igazgatásában az ország felemelkedéséért vívott mindennapos küzdelmeikben megfáradt tagjaikat pihentetik, nem tudják megtölteni a média mindig igazmondása kész felületeit.
Gyurcsány nem emelkedik szólásra a Parlamentben, nem jelent be még egy újabb elnevezést a makacsul „majd holnap” megvalósuló reformprogramjára, így aztán a fideszes képviselőknek se kell a munkahelyi testnevelés klasszikus példájaként kisebb sétákat tenniük az ülésterem és a büfé között.

z olimpia még nem kezdődött el, így nem alkalmas helykitöltésre, még a Kolonics által hagyott fájdalmas űrrel és a „cselekvő kormány vagyunk, nesztek ötven defibrillátor” jellegű (az adófizetők pénzéből) fizetett politikai hirdetésekkel sem. (Szerencsére Kolo helyett ott lesz Pekingben  a hirtelen sportügyekért is felelőssé vált Gyenesei István, biztos, ami biztos, a felesége és fia kíséretében.) Ha nem lenne a „Magyar Gárda felvonul Aprajafalván” című gumicsont, most épp egy kis nácivadászattal színesítve, még a szélsőjobbot is el lehetne felejteni. Már ott tartunk, hogy Balássy Betty asztma-rohama is címlapra kerülhetett – ha nem történik valami drámai, jövő héten Párkányi Évi cellulitisze vagy VéVé Ágica hónaljtetkója lesz a vezető hír. Ilyenkor mindig jól jön egy kis közéletiségnek álcázott bulvár, s mi más lenne erre alkalmasabb, mint nagyjaink magánélete?

ióta Szetey Gábor kiesett a szekrényből, az ember időről időre azzal szembesül, hogy vélt vagy valós hírességek egyszer csak ellenállhatatlan vágyat éreznek, hogy belemondják a kamerákba, ők bizony az azonos neműek iránt vonzódnak. Ez akár tiszteletet érdemlő bátorságként is felfogható, hiszen a felmérések szerint a magyar lakosság kb. 90%-a előítélettel tekint a melegekre. Szerintem épp ezért a kámingaut a bátorságnál közelebb áll a vakmerőséghez: olyan, mintha egy Fradi-törzskocsma (van még ilyen?) teljes közönsége füle hallatára valaki elkiáltaná magát: Hajrá, MTK! De ha valaki ettől akar bátrabbnak lenni, hát legyen.
Az mondjuk nem világos, mi közöm nekem bárki szexuális orientációjához, mint ahogy az sem, csak a homoszexualitás tartozik-e a közügyek közé, vagy azt is ki kell jelentenünk kamerával felszerelkezett emberek jelenlétében, hogy mi még a vaskalapos heteroszexuális maradvány része vagyunk, inkább az állatokat szeretjük, vagy cölibátusban élünk. Kormányunk, mely a kisebbségek és az iránymutatások nagy barátja, eddig ez ügyben adós maradt a  felvilágosítással. Mindenesetre a tény tény marad, időről időre újabb médiaszemélyiség hallja meg a hívó szót, hogy kitálaljon – és meg is teszi.

A dolog attól sem lesz egyszerűbb, hogy a kitárulkozók egy része – bár magát mint mértékadó értelmiségit láttatja – nem látja a fallosztól az erdőt, azaz az ellene irányuló ellenszenvet automatikusan a szexualitásával magyarázza, ahelyett, hogy elgondolkodna, hátha más baja van vele az embereknek. Erre klasszikus példa Orosz József, az Árokásó Top10 örök esélyese. Orosz olyan mértékben pártos és egyoldalú (bár ezzel sajnos, nem a kivétel, hanem a szabály a magyar médiában), hogy az már a független (?) értelmiségieknek is sok, nem szólva a cirka 2 milliós Fidesz-táborról.

z, hogy gusztusa támadt a melegfelvonulás fényét személyével emelni, tudván azt, hogy a vele vajmi kevéssé rokonszenvező szélsőségesek jó előre szervezni kezdték a zajosnak ígérkező ellentüntetést, sokat árul el róla - elsősorban a belátásra és logikus gondolkodásra való képességéről. Amikor pedig páran felismerték és bántalmazták, minden különösebb sallang nélkül vonta le a következtetést: őt azért gyűlölik, mert meleg. Hát tisztelt Orosz úr, ha véletlenül eljut önhöz ez a blogbejegyzés, szerintem a jobbosok 90%-ának fogalma sem volt az ön magánéletének rejtelmeiről, egész addig, míg világgá nem kiáltotta. Viszont, ha mostantól bárki azt mondja önről, hogy hülye buzi, nem tudom, melyik jelző ellen tudna eséllyel védekezni.

A múlt héten a kámingaut újabb mérföldkőhöz ért. Az egyik – példányszáma okán – jelentős hetilap címlapjáról nem más, mint a Haza Genetikusa mosolygott le ránk, és közölte, hogy a fia meleg. Ezt ugyan a suttogó propaganda már évek óta meg-megemlítette, de hihetőség szempontjából nem volt messze a „Jövő évben bevezetjük az eurót” és az „Ufót láttak Taliándörögd térségében” jellegű témáktól. Most viszont jól belemondták a képünkbe, bár kétlem, hogy bárki is kérdezte volna. Hogy még szebb legyen a dolog, fotók is voltak egy jobb sorsra érdemes középkorú férfiról, akit eddig ugyan a kutya sem ismert, de mostantól százezrek suttoghatnak a háta mögött, ha látják valahol.

sak azt nem értem, mire volt ez jó. Van egy titkos nemzetközi szervezet, ami számon tartja, hány meleg tárja a nyilvánosság elé vonzódását, és nem volt meg a magyar kvóta? Párkapcsolati nehézségekkel küzd az ifjú Cz, és így szerették volna növelni az esélyeit? Úgy gondolják, hogy ha több értelmiségiről derül ez ki, akkor megnő a társadalmi presztízse? Vagy a papa genetikai magánrendeléséről maradoznak el a betegek és kellett egy kis reklám?

Akármi is a válasz, mostantól szabad az út az önkéntes kámingautoltatók előtt. Mivel a közszereplők kötelesek a szokottnál többet tűrni, elég néhány leleplező fotó vagy hitelesnek tűnő tanú, és már lehet is menni a bulvárlapokhoz. Hát persze, hogy az X együttes üdvöskéje, Y város (milyen véletlen! pont fideszes / emeszpés) polgármesterének takarítónője, a Z színház örökös legjobb Második Sírásója is meleg! Hát neem tudtaaad? És jönnek majd a cikkek, egyik valós, másik csak a hóvégi pénzhiány okán született álriport, aminek a cáfolata (ha kéri is az áldozat) sosem ver akkora port, mint az eredeti hír. Kis paranoia kell csak, és már látjuk is a kámingautoltatásra szakosodott (zsaroló) cégek megjelenését, akik jó pénzért nem mondják el azt, ami meg sem történt. És mindez annak, aki az egészet elindítja, semmibe sem kerül. Hogy úgy mondjam, más identitásával veri a csalánt.
Óriási lelemény ez a kámingautoltatás.
 

50 komment · 1 trackback

Címkék: média bloghu

A bejegyzés trackback címe:

https://republicator.blog.hu/api/trackback/id/tr30598103

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: click through the following document 2018.03.06. 18:52:30

WiFi routert kaptál ajándékba? - kockablog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.08.04. 06:24:21

Kicsit korábban történt az eset, de morcos dokink épp nyaralt. Ide a korábbi cikkekben felbukkanó paranoiám miatt került, ami szerint a vezető médiumok - talán nem is összebeszélve, vagy tudatosan - de egységfrontba tömörülnek, hogy valódi súlyánál komolyabbnak tüntessék fel a társadalom meglévő rasszizmusát, homofóbiáját.
Kb. mintha száz ember összeállna és tüntetne, mert rájuk szóltak a villamoson, hogy ne szellentsenek.

Külügyminiszter vagyok és fingottam! - jelentette ki Göncz Kinga könnyes szemmel, ahogy megnyitotta a Büszke fingás napját.
Az én fingom és az csinálok vele, amit akarok! - kiáltotta oda egy női aktivista.
Megalázták, mert fingott! - jelent meg a Népszabadság vezércikke egy kövér egyetemista blogjára hivatkozva.

Manyizga (törölt) 2008.08.04. 09:23:23

Kámingaut helyett javaslom a "rukkolás" szót. :) Valahogy rímel rá.

Kámingautoltatás helyett meg a rukkoltatást. :))

Nem kell mindenre idegen szót találni... :))

Remy 2008.08.04. 10:04:08

Te jó ég! Morcz csak sajnálni tudlak. Gyönyörűre kanyarított homofób bejegyzés volt ez, minden szavadból csak úgy csöpög a gyűlölet. Szép munka, gratulálok. Képes vagy azt a következtetést levonni, hogy ma Magyarországon, a hozzád hasonló begyepesedett agyúak köztársaságában bárki is profitálhat abból, hogy a nyilvánosság előtt felvállalja, hogy meleg? A legtöbb, amit kaphat, az egy ilyen szalonhomofób blogbejegyzés egy isten háta mögött blogon.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.08.04. 10:36:42

Hosszú post a figyelmet magukra irányító buzikról, akiknek ezt nem kellene és akik valójában komcsik is meg zsidók, szemben egy igazi heteró konzervatívval, aki a totális etalon személyesen. kuruc.info light verzióban, köszönjük Emese leülhet.
Jah és halál a Pirézekre! Velem van a csak médiákusok szerint rasszista homofób népesség 70%-a, tehát a probléma nem valós...

szabadenergia 2008.08.04. 10:43:07

Ha lefejtjük az Uj Péteres körmondat-sallangokat, Dr. Morcz mondanivalója egy mondatban összefoglalható: a melegek szégyelljék össze magukat és titkolózzanak.
Szánalmas szalonbuzizás ez, én is csak gratulálni tudok.
Az óvodában érzem magam, hát ilyen alapvető dolgokat kell elmagyarázni, hogy a kámingáutoknak az a célja, hogy hogy minél szélesebb körben megismerjék, és hozzászokjanak a melegek jelenlétéhez? Hogy utána már tényleg nulla hírétékű legyen a dolog?

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2008.08.04. 10:59:13

Alaptalan liberális hiszti ez a reakció, ugyanakkor várható volt. Mint arra a blogbejegyzés szerzője találóan ráérzett, a ballib közszereplők tipikus eszköze a kisebbségi kártya kijátszása, ezzel az olcsó eszközzel igyekeznek immunizálni magukat a visszataszító, elfogult és tehetségtelen közéleti tevékenységük miatt őket érő támadások ellen.
A kisebbségi kártya kijátszása után minden nekik címzett kritika és bírálat ab ovo rasszista, kisebbségellenes vagy homofób is lesz, és nem tud olyan diplomatikus lenni a bírálatot megfogalmazó zsurnaliszta hogy ne olvashassák ki (és reá) a soraiból a rutinos ballib nyafogók kedvenc bélyegeiket (szalonnáci, homofób, stb.)

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.08.04. 11:13:03

Karmadealer!
Bizonyítsd, hogy alaptalan, ne csak állítsd! Én hoztam fel példát (pirézes felmérés), te meg csak vádaskodsz és hemzsegnek a jelzők a hozzászólásodban érvelés helyett...

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.08.04. 11:18:47

Ja... és csak reagáltam egy jobboldali hisztire, akiknek kedvelt módszere a buzikártya kijátszása, ami után minden kritika csak a ballib közszereplők "tipikus eszköze a kisebbségi kártya kijátszása, ezzel az olcsó eszközzel igyekeznek immunizálni magukat a visszataszító, elfogult és tehetségtelen közéleti tevékenységük miatt őket érő támadások ellen".
A vádló vádaskodása a vádlott tiltakozása ellen... tipikus scientologia módszer...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.08.04. 11:41:37

morcz:
avvan, hogy a kámingáut (két á betű van benne, de lehet akár komináut-nak is ejteni egyes tájszólásokban) céljaelvileg az lenne, hogy ha valaki ellenszenvvel is viseltet a melegek iránt, akkor picit elgondolkodjon, hogy nédd már, a sarki fűszeres is az, pedig milyen kedves, rendes ember.
a gond ott kezdődik, amikor orosz, ruszkibaka meg hasonló hisztérikák (drama queen) is maguknak követelik a kámingáutot.

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2008.08.04. 12:21:22

Höhö, most már szci is vagyok? Ez még nem voltam! :-)
Bizonyítsam? Mi ez, tárgyalóterem vagy egy blog ahol elmondhatom kommentben a véleményem? Na mindegy, nyugodtan játsszatok tovább, nem zavarok. :-) Már rég kinőttem a politikai egymástosztósdiból mindenféle fórumokon meg blogokon, tulajdonképpen nettó önsanyargatás elmerülni a belpolitikai közélet agyonhiszterizált, tétnélküli szánalmas óvodai ketrecharcában.
Néha mégis felbukkannak eredeti és szórakoztató gondolatok olyanoktól (pl. feltételezhetően e blog szerzői is ilyenek) akik nem veszik túl komolyan az egészet, aféle kedélyes folklórműsornak fogják fel a közéleti média sajátos maszturbációját, és jókat kacagnak egy két hasonló bohóctruvájon. Persze ez is ''business as usual'' azaz semmi extra hiszen most pl. ubiszezon van, de az adásidő és a nyomdagép meg megy, mindig muszáj valami témát találni.

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.08.04. 12:31:45

Azért az Index is gyorsan meggondolta ezt a főoldal dolgot, hehe...
Szia BS! Ma termékeny vagyok, már a második főtisztviselőt mondatnám le a Zoom-on.
zoom.hu/

A második még nincs címlapon, de ide is kikerül, emlékük Farkas Rolandnak.

homár molla 2008.08.04. 12:34:27

nem gondolom, hogy homofóbia lenne értetlenkedni azon a tényen, hogy valami újság megírta, hogy Czeizel Endre gyereke meleg. hát kiafaszomat érdekel?
más melegeket érdekel, hogy Czé Béla (nemtudomhogyhívják) is hasonló szexuális beállítottságú? azt se hiszem.

homár molla 2008.08.04. 12:36:35

az érdekel érdeklire javítható saját belátás szerint.

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.08.04. 12:43:47

Molla, dinnyés megvolt? (bocsesz az antifáknak, de ez közösségi oldal is).

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.08.04. 12:45:22

Jó a szöveg :D, hogy kikéred a véleményed megalapozottságának firtatását.... mert persze te már az ilyen dolgok felett állsz....
Písz néked barátom! :)

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2008.08.04. 13:02:40

Jó nekem mert megtehetem. :-) Elkényeztetett a széles látókör és szólásszabadság, mert ugye voltak idők amikor még ezért dádá járt, igaz akkor még az idősebbik Apró kavarta a zsugát... :-)
Amúgy hardcore libihez képest nem állítasz kicsit szigorú szabályrendszert más véleményen állóknak?

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2008.08.04. 15:34:31

Remy, Madnezz és mások,

Bármennyire hihetetlen, nem vagyok homofób. Viszont a szexuális orientáció szerintem magánügy. Különösen a másé. Én azon akadtam ki, hogy már ott tartunk, hogy X helyett Y tárulkozik ki. Milyen alapon, kérdem én.
Komcsizni nem szokásom. Ha az akasztott ki, hogy a szerencsétlen Orosz Józsefet hozom példának, bocs. Hirtelen nem jutott olyan jobboldali média-vezérürü az eszembe, aki kiállt volna a maga homoszexualitásával, pedig ha a statisztikának hihetünk, kell hogy legyen köztük meleg. Oroszt amúgy azért citáltam, mert amit nyilatkozott, klasszikus esete a félremagyarázásnak.
Madnezz, azt még elárulhatnád, a zsidózás pontosan hol van elrejtve a posztban.
Písz end hepinesz.

homár molla 2008.08.04. 15:55:32

ööö, melyik dinnyés? a zloogon, vagy az Am blogján folyó dinnyézés? vagy máshol is van szó dinnyékről? szerintem láttam, de nem tudom azt láttam-e amit szerinted látni kellett volna. help!
rohadt dinnyeszezon, baszki, teljesen megkavar.

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.08.04. 16:13:36

A baseball-ütős, leszámolásos dinnyésre gondoltam.
Morcz Doki, remélem vetted a dícséretet az ellenfél részéről, "Új Péter-szerű körmondatok", leszel Te még lokális W!

homár molla 2008.08.04. 16:37:47

ÉRTEM MÁR, a picsába. a kérdés az, hogy elintéztem-e a dinnyést, és nem pedig az, hogy láttam-e egy bizonyos dinnyével foglalkozó postot/kommentet/hírt.
átfutottam a főbb hírgyűjtőket, szinte biztos voltam benne, hogy "Megdöbbentően brutális: szétverték a dinnyés standját és fejét!" címmel találok egy hírt, mely annak köszönhető, hogy merő szimpátiából megoldottad problémámat, és most finom utalásféleképpen érdeklődsz, hogy értesültem-e a tettről.
ám végül mégis megértettem, hogy nem erre vonatkozik a kérdés.
a válasz az, hogy a dinnyés él és virul, életét a 10-es út mellett Tinnye közelében tevékenykedő nepperkollégájának köszönheti, akitől _tényleg_ megvettem a világ legszarabb dinnyéjét (mézédes a kurvanyád). így ugyanis a házunk mellett székelő nonstop dinnyés áruja átértékelésre került. a dolog pikantériéja, hogy a korábbi 9 kilós limitet felemeltem 12-re, mivel a többszöri melléfogás miatt már tényleg ki voltam éhezve egy tisztességes dinnyezabálásra. reggel kikúrtam az egészet.
ha viszont mégse erre vonatkozott az érdeklődésed, akkor feltett kézzel leszopom magam.

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.08.04. 17:33:00

Ha ezt megteszed, kihívom a CNN-t, úgysem tájékozottak a helyi viszonyokat illetően. Kiszakadt zsebű bermuda volt rajta, aztán már az sem. Könnyed félmosollyal intett a kamerába, majd tragikus hirtelenséggel leszopta magát.

Igen, hadd tisztázzam a kérdést, az volt érdeklődésem tárgya, hogy sikerült-e kásává darabolni hat mázsa poshadt dinnyét.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.08.04. 17:35:38

@Dr. Stein:

Többször megfigyeltem már rajtad, hogy homofób-fób-fób vagy (= kikészülsz a homofób-fóboktól).

Miért baj az, ha valaki komingautol? Gondolod, hogy bárki is ezt jókedvéből teszi?

Rorgosh 2008.08.04. 17:50:02

Sosem értettem ezt a komingoutolást.

Én, mint egyszerű választópolgár alaphelyzetben nem a nemi identitása alapján ítélem meg a közszereplőinket, hanem tetteik, szavaik, az általuk képviselt értékek alapján. Hogy közben példás családapa, vagy családanya, illetve netán a saját neméhez vonzódó homoszexuális, sosem érdekelt.

Csak akkor nem értem, hogy miért is közlik velem. Érdekel?! Nem.

Úgy néz ki, hogy ez divat lett. Valamint az is, hogy mindenki világgá kürtöli a "másság"-át. Én sem vonulok végig az Andrássyn hangosan hirdetve, hogy férfi létemre a lányokhoz vonzódom...

Ismerek egy-két homoszexuálist. Ők nem kürtölik világgá, bár nagyjából mindenki tudja róluk, hogy azok. És senkinek nincs bajuk vele. Élik világukat, ahogy mi is éljük a magunkét.

Nem lehetne ezt egyszerűen csak magánügyként kezelni?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.08.04. 18:00:53

Rorgosch:

Mert coming-outok nélkül senki sem tudna arról, hogy melegek egyáltalán léteznek. Beláthatod, hogy ugyanez a heterókról nem mondható el.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.08.04. 18:47:29

A kámingauotolás, arról szól, hogy lássa a társadalom, vannak a melegközöségnek értékes tagjai, mutason egy példát a sutogó propagandával szemben.
Ti mostmár hiszem, hogy üldözési mániában szenvedtek.
"jajj, jajj jönnek a gonosz antifák"
Ki nácizot, fasisztázott?
Szerintem a komentelők leirták a véleményüket, ami lehet, hogy eős volt, de...
Az feltünt, hogy írtok pár témában ciket, aminek az a következtetése, hogy az adott témában cikkeket írnak?
Bocs a szokotnál rosszab stilusért csak éppen lázasan írok.
Sorry

mty 2008.08.04. 19:10:09

35 éves vagyok, magyar, nem vagyok vallásos,
kedvencem a kutyapóz,
kedvenc helyeim:
íróasztal,
konyhaasztal,
szőnyeg,
autó csomagtartóján,
hetero vagyok.
tudok róla, hogy vannak melegek, mint mindenki, aki szexuálisan fel lett homályosítva.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.08.04. 19:19:29

"tudok róla, hogy vannak melegek, mint mindenki, aki szexuálisan fel lett homályosítva." (mty)

Tényleg, tanították az iskolában? (Nagyon meglepne.)

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.08.04. 19:25:20

Csöncsön · pontilyen.blog.hu
Igazából csak azt tudom elmondani, amit
Karmadealer 2008.08.04. 10:59:13
megfogalmazott. Színjáték és figyelemelterelés.
Csak az eszközök mások, a jobbosok biztos találnának más célcsoportot. A vallás felé kapirgálnék.
De az sem rossz, amit
Rorgosh 2008.08.04. 17:50:02 mondott.

Azt azért nem mondhatod, hogy homofób lennék, én már elfogadtam őket, pontosabban sosem érdekelt valaki nemi érdeklődése, hacsak nem kiskutyákat rugdos közben halálra.

homár molla 2008.08.04. 19:30:10

Dr.Stein · republicator.blog.hu/ 2008.08.04. 19:25:20

gusztustalan, hogy szerinted minden meleg kiskutyákat rugdos halálra. jellemző a fajtádra az általánosítás. szemellenzős paraszt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.08.04. 19:31:11

@Dr.Stein:

Nekem ez a "figyelemelterelés" szó kezd az agyamra menni.

Mégis, kinek a figyelmét tereli el (és miről?) Czeizel azzal, ha beszél a családi problémáiról?

Akit nem érdekel, ne foglalkozzon vele. (Az más kérdés, hogy bárkinek a gyereke lehet meleg, azaz az ügy szerintem aránylag közérdekű.) Attól Gyurcsány nem lesz kevésbé rossz miniszterelnök, hogy Czeizel fia komingautol.

Az ilyen "figyelemelterelés" típusú gondolatok szerintem csak egy összeesküvés-elmélet keretében értelmezhetők.

Azt meg nem mondtam rád, hogy homofób vagy, csak azt, hogy homofób-fób-fób. Az azért nem ugyanaz.
:-)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.08.04. 19:33:44

dr. stein:
a hepinessz az két sz.

a kámingáuttal meg még mindig nem az a baj, hogy van. ha annyira érdekel, mint amikor azt olvasod az újságban, hogy balázs pali szerint marsi anikó csöcse felemás, akkor elérte a célját, mert nem akadsz ki rajta, ha valaki meleg.

a kámingáuttal az a baj, amikor orosz józsef azt mondja, hogy őt nem azért verték meg, mert egy irritáló seggfej, aki kihozza a szálsőségesekből az állatot (nem mintha ez mentség lenne), hanem azért mert meleg. szegény ő. zsidózásnál is van ilyen, amikor apellálsz rá.

ezért kéne a diszkriminációt megszüntetni. hogy ne apellálhasson rá. ha nincs mi ellen fellépni, vajon a sok szélsőséges mit fog csinálni?

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.08.04. 19:34:12

Huba, jobbulást.
Az, hogy gyakran esik szó a médiában erről a témáról, nem a róla írók paranoiája okozza, hanem, hogy az érintettek mindig előállnak vele, mintegy vitát inspirálva-generálva. Tessék, itt a vita.

De a cikkhez visszatérve, engem nem érdekel, mit szeret Orosz József, mit tesz, mit tesznek vele. Ő egy senki a szememben. Nem azért, mert vallása, nemi identitása más, hanem mert ő egy médiaféreg, aki rég kiírta magát az általam észreveendő dolgok közül.

republicator.blog.hu/2008/04/01/antagonoknak_i

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.08.04. 19:38:56

Mindenkinek ajánlom szeretettel a South Park
"Séf tévedése" című epizódját.

"Hamarosan kiderül, hogy a fiúk nem öt különböző bőrszínű embert láttak a zászlón, hanem csupán magát a gyilkosságot, ezért nem tartották azt rasszistának. Ezért Séf és Jimbo úgy dönt, kompromisszumot köt egymással; az új zászlón öt különböző színű alak látható, akik egymás kezét fogják."

Huba, mi (Repubi) a fiúk vagyunk, nem látjuk a bőrszínt, csak, hogy valaki meggyilkolja a közéletet és még nekünk kell kényelmetlenül érezni magunkat, ha észrevesszük.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.08.04. 20:00:52

Dr Stein
Alapvetöen,a vastsgbörös komented után jötem ,ide mert kiváncsi voltam a zugolodó antifákra.
De megyilkolja?
Ki gyilkoja meg orosz jozsef az újságiró?
Vagy orosz jozsef a meleg?
És mi köze ennek Czeizel fiához?
Mért baj, az, hogy elökerülnek ezek a témák?
Minden cikk végére írjuk oda fletó távoz?
Szerintem attól nem lesz jobb a miniszterelnők megitélése, hogy ezek a témák elökerülnek. Naiv vagyok lehet, de nem fogok azért számomra releváns és fontos témákról, nem beszélni, mert esetleg használok fletónak.
Összintén?
Leszarom Fletót és a magyar pártpolitikát addig amig Fodor nem javitja föl a Szadeszt, vagy nem jön az ökopol.
De ez nem pártpolitika, ezek az államunk legföbbkérdései.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.08.04. 20:03:14

Mért nem irtok arról, hogy a Hír tv, mért bassza át az egész médiát.
És veres jánosék, hogy irányitják a magyar rendörséget.

homár molla 2008.08.04. 20:04:32

Happy Tree Friends, régi kedvenc. Láá lááá lá láá láá lááá!

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.08.04. 20:08:52

Az egy másik blogban téma.
A zoom-osban. Láá lááá lá láá láá lááá!

Dr. Brain 2008.08.05. 02:05:16

@Weisz Manfréd Huba: Bár már régen olvastam a posztot (vagyis tegnap reggel, most meg a kommenteket, így lehet, hogy tévedek), szerintem korrekt volt, nem homofób, pont arra mutatott rá, hogy a 'homofóbot kiáltás' most a sláger. Ehhez kell pár kámingáut, amire törvényszerűen jön pár szélsőséges homofób reakció, és lehet az egész jobboldalt nácizni ('Orbán határolódjon el' et cetera).

A poszt arra is utalt, hogy ez nyilvánvalóan része a 2010-es választási kampánynak. Ha szeptember 6-odikán milliók állnak ki Gyurcsány mellett (aki kiáll a melegek mellett, mintha ki kellene állnia, mert egy átlagos kultúrember, legyen az jobboldali vagy baloldali, nem szarná le egy alapjáraton is lúzer közszereplő nemi irányultságát), az nagy győzelem lesz a baloldalnak, ha viszont ezrek mennek ki záptojással (agyamentek, nemi identitáson és irányultságon rugózók, tehát lényegtelen dolgokkal foglalkozó, felhergelt unatkozók), az igazolja a baloldali dogmákat ('a jobboldal homofób, a jobboldal intoleráns, a jobboldal antiszemita, a jobboldal rasszista, a jobboldal náci, vagy minimum összekacsint a nácikkal stb.'), és ezen is sokat nyer a baloldal, long tailben különösen, és pont ez kell most nekik, hogy tízig beérleljék a gyümölcsét.

Noha az egész témát, a kámingáutokkal és mindennel együtt egy normális ember, legyen az jobbos vagy balos, a helyén kezeli: VV Ágica legújabb vetkőzése vagy nem vetkőzése mellett, bulvárként, politikától mentesen. Főleg, hogy Czeizel fia eddig még akkora hírességnek sem számított, mint VV Ágica, aki a hazai bulvár legalja.

@Dr.Stein: A Happy Tree Friends a legnagyobb királyság az South Park után. Apropó, a szcientológiás rész megvolt? Úgy tudom, letiltották, bár én csak nagyon ritkán nézek tévét, az SP is csak össze-vissza volt meg.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.08.05. 18:02:10

Dr Brain
Pont erre ualtam, mért lenne a pártpolitika része a meleg ügy azért mert Fletó rámászik, ha ezt kihagyátok és ugy kezelitek attól nem lesz erősebb, viszont igy még ti adtok neki pluszt azzal, hogy elenoldaliként benyomjátok alá, nem a meleg kérdés az eröszak elleni felépés pártfüggetlen ügy.

Beau D.N. · http://beau.hu 2008.08.06. 10:16:08

"Remy 2008.08.04. 10:04:08 " és szalontársai: ez a bejegyzés (értelmezésem szerint) nem a homofóbiáról szólt, hanem egy marketing eszközt vesézett ki.

Rorgosh 2008.08.06. 12:00:33

Csöncsön

Először is: Rorgosh

Tudom, talán bonyolultnak tűnhet, de hidd el
nem az. Egyszerűen nem kell cifrázni.

Tudod, amúgy nemértek egyet veled. A homoszexualitás egy tény, amelynek létével a legtöbb felnőt a comin-out-ok nélkül is tisztában van, sőt képes is azt a helyén kezelni.

Merthogy a legtöbb ember egyszerűen csak az élni és élni hagyni elvet vallja. Kit érdekel, hogy Józsi meleg, amíg lehet vele értelmesen beszélni, normálisan elvégzi a munkáját és nyugodtan éli a maga életét? Kicsit ugyan furcsa, ha az utcán egy másik férfi kezét fogja, de hát ezzel együtt tudunk élni. Akinek nem tetszik, legfeljebb nem néz oda. Azonban ettől még Józsi a közösség megbecsült tagja lehet.

Ezek a coming-outok épp ezt a társadalmi türelmet veszélyeztetik. Más az, hogy nem nézem a csókolózó homoszexuális párt (amúgy a legtöbben a heteroszexuális párok csókolózását sem nézik), és más az, hogy ha akarom, ha nem az arcomba tolják a tényt. És egyszerűen nem értem.

A társadalmi türelmet láthatóan nem növeli sem a coming-out, sem a szivárványfelvonulás. Aki nem hiszi, az megnézhette ezt a TV-ben.

Szerény véleményem szerint inkább ront a melegek helyzetén. Hiszen a közösségbe aladdig sikeresen beilleszkedett melegek helyzetét veszélyezteti, teszi őket azoknak a céltáblájává, akik esetleg még nem eléggé felnőttek a téma kezeléséhez. Ez széthúzást kelthet a közösségekben, ami szerintem nem jó igazán senkinek.

Ráadásul Magyarországon sosem volt olyan magas szinten hatékony a közigazgatás, hogy a lakosság társadalmi fegyelmének torkán bármit le lehessen nyomni. Merthogy Berlinben nem azért nincs balhé a szivárványmenetnél, mert a németek annyira megértőek, hanem azért, mert ott sokkal magasabb szintű a társadalmi fegyelem. Avagy a jónépek ott tudják, hogy nem szabad balhézni, akkor sem, ha valami nagyon nem tetszik...

Egyébbként egyvalamire azért kiváncsi lennék: hány coming-outolt közszereplőnk lenne képes megcsókolni egy saját nembélit? Merthogy bennem mindíg is élt egy olyan gyanú, hogy egy részük talán mégis inkább a másik nemhez vonzódik...

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.08.06. 12:42:09

Merthogy bennem mindíg is élt egy olyan gyanú, hogy egy részük talán mégis inkább a másik nemhez vonzódik...
Kire gondolsz?
Csak kiváncsiságból?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.08.06. 17:37:45

@Rorgosh:

Ekkora hisztit egy c betű miatt... :-)

Szerintem neked fogalmad sincs, hogy például a szocializmusban, amikor ugye tabu téma volt a homoszexualitás, mennyire megnyomorodtak (lelkileg) melegek százezrei, mert egyáltalán nem élhették ki késztetéseiket, már csak azért sem, mert sokan közülük eleve úgy hitték, hogy ezek a késztetések a lelki perverzió származékai.

Mondjak egy híres embert, aki kifejezetten az ebből adódó belső konfliktusokban ment tönkre, és vált alkoholistává?

Pilinszky János.

És ez csak egyetlen példa a jéghegy legtetejéről.

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2008.08.08. 11:24:06

Re: Rorgosh

Aki arra kíváncsi, minden meleg egyformán hasznosnak tartja-e pl. a melegfelvonulásokat olvassa el Gaybears blogját ( gaybears.blog.hu ). Tanulságos.

Rorgosh 2008.08.08. 21:11:59

Nincs konkrét jelöltem arra vonatkozóan, hogy ki az, aki netán mégis a másik nemhez vonzódik, inkább csak egy megérzés. Lehet, hogy tévedek.

Csöncsön

Már nem a szocializmusban élünk, ahol a homoszexualitás bűncselekménynek számított. És, hogy százezrek, nos ez még érdekesebb....

Ne haragudj, de szvsz egy művésznek, vagy egy bölcsésznek nem kellet soha homoszexuálisnak lennie ahhoz, hogy túlérzékenysége miatt alkoholista legyen. Ismerek néhány alkoholistát az életben, nem is bántom őket, de az, hogy én "ez és ez miatt vagyok alkoholista..." egy sajátos maszlag. Valaki azért lesz alkoholista - szvsz - mert hajlamos a függőségekre, és nem talált magának - esetleg nem is segítettek neki - más, értelmesebb függőséget.

Hidd el, tudom miről beszélek. Ismerek néhány függőségben szenvedőt, sőt - szégyenlem, de ez van - egy haveromat véletlenül én taszítottam MMORPG függőségbe. Egyébbként azóta mondom minden MMORPG felől érdeklődő szülőnek, hogy gyerekének csak akkor, ha ott is tud lenni ilyenkor a gyermeke mellett. Bár szvsz ez még mindíg jobb mint az alkohol. Az egészségnek ugyanis - közvetlenül legalábbis - nem árt.

Ellenben az általam ismert "csendes" melegek egyike sem alkoholfüggő. Hogy más függőségük van-e azt nem tudom - nem közeli a viszonyunk, csupán ismerem őket - de nem túl valószínű. Lehet, hogy a melegfelvonulás miatt, de szerintem inkább azért nem, mert sohasem lehetett hajlamuk a függőségekre.

És félre ne érts: nem bántani akarom Pilinszkyt. Egyszerűen csak szerintem sokkal több tényezős egy függőség, mintsem egy lelki konfliktus okozta meghasonulás. Ilyen alapon ugyanis a férfiak 90%-a alkesz lenne egy szakítás, vagy ami még rosszabb, válás után. Csakhogy a többség nem alkoholista, mert egyszerűen továbblép a problémáról, és éli tovább az életét. Merthogy van következő nap, és van új nap, akkor vannak új lehetőségek, remények is...

Dr. Morcz

Jó cikk. Bár nem vagyok túlságosan kimunkált a homoszexuálsi közösségek terén, ez azonban már alaphelyzetből valószínűnek is tűnt, hogy a melegek egy része nem a feltűnést kívánja keléteni, hanem csak élni a maga életét, sőt esetleg nem is kedveli a melegfelvonulósakat. Puszta emberi refleksz. Tudatában vannak annak, hogy a magamutogatás - sajnos - az egész meleg társadalomra visszaüt, és annak is, hogy a társadalmi tolerancia nagyarányú bővülésére nincs reális esély...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.08.10. 00:25:41

"Hirtelen nem jutott olyan jobboldali média-vezérürü az eszembe, aki kiállt volna a maga homoszexualitásával, pedig ha a statisztikának hihetünk, kell hogy legyen köztük meleg."

Na, ettől én is annyira ledöbbentem, hogy hú. De tök komolyan. Holott az lenne a logikus, hogy ha a teszem azt a Filip (nem, nem buzi ő, péddát akarok mondani, és ő jutott az eszembe), ha buzi lenne (persze nem az, már hogy is?), akkor kiáll és aszongya, ő buzi. Tehát nem az lene, hogy ráfogják, hogy buzi és ő aszondaná, hogy nem.

Amúgy is egyébként a na most elsütöm azt a tök új viccet, hogy kiállok, hogy heteró vagyok, hú de vicces vagyok, az akkor lenne ugye télleg vicces, hogy ha úgy menne, hogy aszongyák rád, hogy heteró vagy, mint a heterófodorgabeszre, és te kézzel lábbal tiltakoználl a haverok előtt, hogy á, te nem.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.08.10. 00:32:29

"hány coming-outolt közszereplőnk lenne képes megcsókolni egy saját nembélit?"

Sokkal érdekesebb lenne, hogy

1, megnéznéd-e;

2, ha igen, kihagynád-e az "okádnom kell" és a "nekem ezt miért kötelező néznem" (ez utóbbi _nem szó szerinti_ idézet tőled) kijelentéseket.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.08.10. 00:35:11

"A homoszexualitás egy tény, amelynek létével a legtöbb felnőt a comin-out-ok nélkül is tisztában van, sőt képes is azt a helyén kezelni."

Mi az, hogy, sőt! Lassan kifejezetten kötelező buzinak lenni, legfrissebb szidalmunk pedig a te mocskos heteró.
süti beállítások módosítása