A két dimenziós ló

2008.09.27. 12:11 Cgod

És kijött a Magyar charta, ha olyan eredményekkel, mint ami elvárható lenne, akkor azt mondanám, okkal. Viszont sikerült olyan tartalmat beletenni, ami nagyjából egy Z kategóriás science fiction filmnek felel meg.

Érdekes lett mostanra kicsiny, de annál érdekesebb társadalmunk, egy két dimenziós igavonóhoz tudnám nagyrészt hasonlítani. Egyik oldalt ott vannak a fajmagyarok, s szentkoronát nyalogató pajtásaik, másik oldalt a fajbuzik, meg a fajcigányok, s az ő ánuszuk tartalmával házalók. Úgy tűnik (média szempontjából főleg), hogy normális ember már nem sok él ebben az országban. Mindenki húz valamerre, mint valami rossz oldalra szkrollozós játékban, keresik a platformot, amire ráugorva föl lehet liftezni a második pályára. Csak senki nem találja.

Van, aki a gárdaságban, és az agy nélküli masírozásban keresi vigaszát meg persze későbbi szavazóit, esetleg megszilárdulása után barnaingeseit. Tulajdonképpen van benne ráció, ha sikerül megfelelő mennyiségű embert agymosni, már csak a legnagyobb magyar titulust kell Széchenyitől elorozni, s a fejünk tetejére tenni, s Napóleoni önkoronázásuk befejeztével máris fanatizált alattvalók egy kis csoportja felett rendelkezhetünk. Bár a gárda igazából nagyon kicsi, s figyelemfelkeltésen kívül egy nagyobb party catering részének ellátására sem lenne elég, már azzal, hogy jelmezbálosdit játszanak meg kopog a bakancsuk, ezzel sikerült jópár embert megzavarni, főleg a kistelepüléseken, ahol...

A cigányok szerint rasszizmus van. Ez igaz, sőt, szinte teljes mértékig igaz. Nem lehet belekötni sem, hiszen a kistelepüléssel kapcsolatban egy szóval nem említették meg, hogy eme rasszizmus most tulajdonképpen ki felől és ki felé irányul. Akit már akart lehúzni cigány cigivel vagy apróval, és le köcsögmagyarozta az illető, mikor nem adott, az már nagyjából érzi a dolgot. Itt például Nyíregyházán tegnap is hajnali egyig dajdajoztak a cigánytelepen a segély örömére, nekik ez nagyjából egy Hanukával ér föl, három napos szigetfesztivál. Este nyolcig kocsma előtt, utána pedig putriparty. A hangerő pedig olyan, hogy óbudán már rég betiltották volna az egészet. Ilyenkor például az úton is fél kicsit átmenni az ember, nehogy valamelyik kollégának megakadjon a szeme valami értéktárgyon. Arról ne is beszéljünk, mi lenne, ha bemerészkedne a dzsungelbe és felszólítaná őket, hogy halkuljanak.

Szóval megvan az a rasszizmus, csak a helyzetet rosszul mérték föl. Igazából irányul ez mind a két oldalra, csak a cigányok nem csinálnak gárdát, vannak nekik fontosabb dolgaik is. Sőt van nekik fontosabb dolguk a tanulásnál is, mint ahogy Mizsei Béla kisgazda politikus is megpendítette volt, amire az egyik barnás delikvens úgy válaszolt, hogy majd biztos erőszakkal meg akarják tudálékosítani őket, nehogy mán lopjanak. Ezek a szavak mondjuk az én olvasatomban nagyjából annyit tesznek, hogy számukra már alkotmányos alapjog a lopás. Pedig lehet, hogy a tanulás kiutat tudna jelenteni nekik, ha a szegénységből nem is, de a jelenleg látható részükre jellemző bűnözési és szaporodási hullámból esetleg. Ahogy elnézem, egy társadalom minél műveltebb, annál inkább képes európaiként viselkedni.

Szóval érdekes lóoldal lett ez a magyar charta, legalább annyira képes a tényleges gondokat megoldani, mint mondjuk a gárda. Súgok: semennyire, csak fokozza őket. A cigányság pedig bebizonyította, hogy még egy normális érdekképviseletet sem tud összeszedni magának, maradt a középkorban, csak éppen a sátorba behívó vásári mutatványos zakót visel és nem kocsiban, hanem drága lakásban lakik. Amúgy nem lett volna egyszerűbb azt mondani, hogy igen, beismerem, vannak gondok, de ezzel és ezzel a programmal akarjuk felvenni ellene a harcot. A leghihetetlenebb ebben az egészben, hogy az egész cigányságot úgy kezelik, mintha valami védett állatfaj lenne. Pedig a populációjuk alapján ez nem tűnik reálisnak.
 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://republicator.blog.hu/api/trackback/id/tr44652103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vakablak 2008.09.28. 14:39:17

Ha jól értem, ez a cikk arról szól, hogy nem csak a MG kislétszámú és jelentéktelen, hanem a MC is, ezért tehát kérdéses, hogy minek ez a nagy lihegés ezzel kapcsolatban. Szól arról is a cikk, hogy van Mo.-on rasszizmus, de nem csak a MC (és mások) által rendszeresen felpanaszolt irányban (többség -> cigányok), hanem legalább ugyanilyen mértékben fordítva is.

Az MG-MC párhuzamhoz. Szerintem is mindkettő jelentéktelen (mint szervezet), ráadásul mindkettő fölöttébb kínos is, mint jelenség. Azonban a MG szerepe jobbára szimbolikus, mert bár megjelenésében és retorikájában erőszakos, tevékenységével csak egy üzenetet kíván közvetíteni, mely szerint (sommásan) "a cigányok gecik, a helyzet megérett a polgárháborúra, zúzzuk szét őket közösen". A MG sikeresen keltette azt a hamis benyomást, hogy majd ők lesznek az a paramilitáris csapat, akik az erőszakot tevőlegesen elkövetik, a ballib sajtó meg hatalmasat vetődött az árnyékra. Na itt jön be a MC, amelynek se jelene, se jövője, se komolyabb jelentősége. Ők is egy egyállításos szerveződés, amely - nem kevésbé sommásan - valahogy így hangzik: "a polgárháború nem jó dolog, akkor inkább maradjon minden úgy, ahogy van". Most itt tartunk. Lehet választani, hogy ki melyik állítással azonosul.

A mo.-i rasszizmus kétirányúságának felvetésével teljesen egyetértek.

Corry 2008.09.28. 18:02:48

A rasszizmus kétirányúságának hangoztatása új gondolat, és nagyon örülök, hogy posztban is előkerült. A lincselések mind rasszista cselekedetek voltak, akár megtörténtek, akár csírájában el lettek fojtva.

Nagyon jó lenne, ha a tisztelt antirasszista felvonulók nem csak követelnének, hanem vállalásokat is tennének, mert a rasszizmus mindkét oldalon megvan és az egymás mellett élésért mindkét félnek és egyidőben kell tennie valamit. Vállalásokat nem nagyon hallottunk, tehát ha ők nem tesznek semmit azért, hogy békében éljünk egymás mellett, akkor miért várnak tőlünk bármit is?

Más:
Én ugyan egyébkén nem vagyok egy MG fan (a Munkásőrséget is utáltam) de azt el kell ismerjem, hogy a múlt heti dzsemboriban nem nagyon szerepelt a Magyar Gárda, persze a cigók ellenreakcióitól eltekintve, példul a karatés gyerek aki gárdistákkal akart karatézni... :-)


Mindemellett sajnálatos volt a törés-zúzás és az is, hogy ez teljesen természetes ma nálunk, mert kérdem én miért is nem lehet egy olyan tömeg ellen, amelyik utcaköveket dobál más eszközöket is alkalmazni? Tisztelt jogvédők és jogcsűrők meg csavarók ebben az esetben mennyire tekinthető felfegyverzettnek a tömeg?

candy · http://wunderbike.postr.hu 2008.09.28. 19:53:53

A gárda nagyrészt kirakatjellegel van, a móka onnantól kezdődik, hogy leveszik a szaró oroszlános jelmezt, civilben ha jól tudom voltak már incidensek gárdatagokkal, akkor már nem az a jámbor nyuszi. Így, mint gárdának csak politikai szerepe van, ellentétben mondjuk a magyar BH-val, akiknek annyira nem volt politikai szerepük, viszont ütöttek mindenkit.

A rasszizmus kétirányúsága sztem amúgy ezer éves dolog, mondjuk örülnék, ha valahol mainstream médiában is lehetne vele találkozni, akár mondjuk a gárda szájából például elég erős ütőkártya jellege lehetne, csak úgy tűnik, annyi agyuk nincs. Pedig nagyszerű kampányt lehetne építeni rá, hogy igazából nem a cigánybűnözős leszavazott kategória ellen védjük polgárainkat, hanem a rasszizmus ellen, bár ez kicsit elbaszott fekete párducok jellegű dolog lehetne.

Amúgy mind a chartát, mind a gárdát lehetne jól is csinálni, hogy az átlagember ne hányjon tőle hupililát. Csak egy kis erő kéne, akár látszat is, hogy rendet vágjanak a sorok között...
süti beállítások módosítása