Bálint gazda visszatér a jövőből

2008.06.22. 05:29 bs395

Budapestre jön az EIT! Össznépi hurrá!

Öööö. .. mi az az EIT? European Institute of Technology and Innovation!

Ja, jó. Akkor olyan, mint az MIT? Nem. Ez csak egy bizottság. De tényleg. Az EIT csak egy döntéshozó, adminisztratív szerv lesz a rengetegből, és ez jön Budapestre. Szépen mondva koordinációs központ. Lesznek még KIC-ek (knowledge and innovation community), és az EIT dönt arról, hogy ki a KIC, meg, hogy mennyi pénzt kap. 

A cucc hivatalos weblapja nem követi nyomon elég gyorsan a változásokat, a bizottság tagjainak kinevezését és a telephely kiválasztását Június végére ígérik, a bizottság első ülését pedig idén őszre.

Jelenleg egy átmeneti testület van az élén, aminek a legfontosabb feladata, hogy potenciális bizottsági tagokat ajánljon a nyár folyamán. A jelölő testület tagjai:
Prof. Günter Stock, a Berlin-Brandenburg Academy of Sciences elnöke, Dr. Boda Miklós, a BME reaktor projektjének a tanácsadója, Dr. Cecilia Schelin-Seidegard a svéd Royal Institute or Technology-tól, és Prof. Ronan Stéphan a francia Technological University of Compeigne-ból.

A leendő bizottság egyik elkönyvelt várományosa pedig nem más, mint Dr. Magyar Bálint. Igen, ő. A volt oktatási miniszter, a volt SZDSZ elnök, a Miniszterelnöki Hivatal volt fejlesztéspolitikai államtitkára. Az ember, aki sok-sok éve nem volt civil. Nekem a jelenlegi jelölő testülethez képest kicsit kilóg.

Ja! Még valami. Mennyit lehet kapni egy ilyen prezentációért?
(mármint forintban, nem évben)

12 komment

Címkék: kommunikáció magyarország tanácsadó árnyékkormány

A bejegyzés trackback címe:

https://republicator.blog.hu/api/trackback/id/tr73533042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.06.22. 14:23:46

de bizony itthon.
most vagy egy épületben fogunk dolgozni, és néha majd együt utazom vele a liftben, vagy a most építendőben, és akkor csúzlival kell majd lőnöm.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.06.22. 14:47:09

a szeme körül hasonlít is rá.

hm 2008.06.22. 17:59:02

Orbánról nincs kép amint a páncélautójából integet? Tudom, Pálinkás József megfelelő ember az MTA vezetőjének. Persze!

hm 2008.06.22. 18:03:22

Mert Németh Zsolt mondta, na ja, ha szerinte nem felel meg Magyar, akkor nem is. Ha a Fidesz fog kormányozni ez az intézmény akkor is itt lesz, gondolkozzatok már! Ez az országnak jó nem a Gyurcsány kormány fog ebből profitálni egyszer!

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.06.22. 18:07:06

Pálinkás Józsefet az MTA választotta meg szavzással, ne csináld már. Magyar Bálintot pedig az EB, haha, ja naponta tájékozódnak a magyar belpolitikai helyzetről és mondták, jaj, a Bálintot régóta figyeljük, ő kellene, mert olyan fasza érettségit csinált.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.06.23. 00:24:43

Sajnos egyelőre ott tartunk, hogy maga az eu is, és minden intézménye is jellemzően egy adminisztratív, forrás-újraelosztó szervezet. Az átlag által ismert valósághoz túl sok köze nincs. Még... Mert szerintem ez idővel változni fog (ahol az idővel kifejezés inkább évtizedeket takar, mintsem a közeljövőt).

Magyar Bálinthoz csak annyit, hogy a felbuktatni Brüsszelbe fogalom Magyarországon kívül is ismert... (Persze jelen esetben Brüsszel egyenlő Magyarország - földrajzilag).

commontalk 2008.06.23. 05:41:18

Tudjátok, egyet talán tapsolhatnánk, hogy idejön a Merci, meg ez az uniós izé is. Rendben van: nincs se vastaps, se gyér taps: tapsoltunk eleget anno. Ezt is értem. Ekkor jön a második fokozat, a fikázás: Magyar Bálint esetében is van okunk, és Gyurcsány esetében is néhány epés megjegyzésre. Eddig, OK. Ugyanakkor velük együtt minősítjük le a két ügyet, teszünk be Hitlerről linket stb. Szó nincs arról, hogy hasra kellene esnünk bármely európai, avagy nagy múltú cég előtt: de biztos ez a legfontosabb amit közzé kell tennünk róluk? Az alapvető gondom: az örök fanyalgásunk. A szomszéd népek fiai – lányai - bloggerei ilyen esetekben fátylat reá-módon, és agyondicsérve az ügyet lelkendeznek: mi akkor sem, ha ideborítanák a befektetők a világ fele aranykészletét. Miért nem az összest hozták? Egyébként szép napot!

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.06.23. 05:55:06

commontalk:
a merci idejöttével nincs semmi bajom, sőt.
csak közvélekedésileg nem szabad örülni neki, mert adókedvezményt kapnak. addig már nem jutunk el közvélekedésileg, ohgy kiszámoljuk, mennyi még a kedvezményekkel egyetemben is a szaldó.
én még szegről-végről az eit-nek is örülök.
a poszt fő sodorvonala, hogy magyar bálint puszta személye lejáratja az egészet.

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.06.23. 06:05:43

Én is örülök a mercinek. Lett is volna belőle újjongó post, ha ráérek.
Commontalk, van olyan téma, amiből ne tudnál kihozni egy jó kis fasisztázást? Humorérzék megvan még? Új rend program? Egy ország, egy zászló, egy vezér?

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.06.23. 06:10:31

Egyébként már korábban mondtam, jelenleg elvtelen alkukat is lehet kötni a befektetők idecsalogatása végett.
És kiszámoltam: 14 milla elmaradt bevételt (tehát nem ad ki pénzt) költ az állam egy munkahely megteremtésére. Szerintem megéri, ha belegondoltok, mert ebben nincsennek benne a beszállítók által felvett emberek, a fejlődő infrastruktúra és a helyi adó.
Remélem ez lesz a mi autónk és a munkaadói kultúra is fejlettebb, mint a rabszolgatartó koreaiaknál.

commontalk 2008.06.23. 06:53:05

Dr Stein! Hétfőn reggel humorérzékről érdeklődni, nem nálam, egy magyarnál? Megyek dolgozni, ami jó, és egyben nem jó, mert piszok meleg van. Érdekel is engem az új rend, s egyebek. Egyet nem tagadhatsz: Gyurcsi és Kecskemét, itt és most okosak voltak: főként, hogy tudtak hallgatni, ezt ne vedd el egyiküktől sem. Bálintunkról már régóta nem tudom, hogy mit gondoljak.
süti beállítások módosítása