Ha ez nem a mélypont, akkor mi?!

2008.09.30. 11:34 _drc_

Tegnap, midőn az ország házában az egyre-egyre csak gyűrűző UD Zrt.-s (vagy lehallgatási)1 botrányról tárgyaltak a képviselő urak a kiművelt finomsággal kart öltött nemzetmentő indulat Arnóth Sándor püspökladányi fideszes honatya2 torkában kélt igaz hazafiúi gurgulázásra, s a hangicsálást nemsokára fonémák sora követte: "Lógni fogtok!" eresztette el a rettentő igazságot, mint úriember a fingot társaságban soha. No persze lett is nyomban házbizottsági ülés, aztán megszégyenült nyilatkozás a tévékamerák kereszttüzében és a mandátumról való önkéntes lemondás nemes gesztusa3 a váratlan puki miatt, de valahogy a levegőben ott rezeg még mindig a kimondott szó, mint a hirtelen kocsmaasztalba állított késpenge.
http://kurvannya.freeblog.hu/files/vadbarom.jpg
 
 
Egyébként a képviselő úr eredetileg pedagógus, főiskolát végzett magyar-történelem szakos tanár, történelem szakját egyetemi diplomává is kiegészítette. Elvileg anyanyelvünk ápolója, a   történelem jó ismerője.
 
És egy vadbarom!
 
(1) Az, hogy miként utalsz rá, már nagyjából kifejezi a véleményedet, és valamelyest a pártszimpátiádat is. Bár megfigyeltem, hogy ha váltogatod a kettőt, akkor rövid időn belül mindenkit összezavarsz. =)
 
(2)  Előéletéről információk a Hajdú-Bihar megyei illetőségű Basahalom boulevard-on. 
 
(3) "Lószart, mama!" Ha nem a Fidesz mondatta le, mert van éppen elég bajuk mosván az UD Zrt. kapcsán kiömlött szart, akkor senki.

5 komment

Címkék: kommunikáció magyarország drc

A bejegyzés trackback címe:

https://republicator.blog.hu/api/trackback/id/tr7688708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rolika 2008.10.01. 10:39:34

"„Ki leszel végezve, tetű, szemétláda, a tojáshéj a seggeden van” – ezekkel a szavakkal illette múlt pénteken Cselényi László egyik támogatója a Duna TV közalapítvány ellenőrző testületének fideszes elnökét. A kuratórium szocialista elnöke, Simkó János szerint szólásszabadság van."

kettős-e a mérce-e? :) vagy az akasztás már túl egyértelmű, utal a kivégzés módjára is?

"a történelem jó ismerője" - valószínűleg ezért mondta, amit mondott

commontalk 2008.10.01. 11:33:45

Komolyan mondom, állítom, hogy nagy baj lehet,lassan ott tartunk, vagy már ott is tartunk, hogy elég egy szikra, és lehet, hogy egy jelentéktelen apróság miatt robban ki valami az eddigieket felülmúló erőszakos esemény.
Remélem, hogy csak rémeket látok, de nem vagyok optimista.

rolika 2008.10.01. 13:43:48

szerintem nem látsz rémeket.
egyszerű fizika: a feszültség csak gyülemlik, gyülemlik, valahogy le kell majd vezetni, de mivel a magyar politikai közélet erre képtelen, ez a levezetés kontrollálatlanul, viharos gyorsasággal fog bekövetkezni.

vakablak 2008.10.01. 20:08:23

Csatlakozom. A verbális aggresszió elfoglalta a társadalom közepét, az ellenségképek kiépültek, a gátlások fonadékának utolsó szálai is lebomlófélben vannak. Megjelentek a félkatonai szervezetek, elkezdődtek a célzott megverések, a terror-telefonhívások és fenyegető levelek küldözgetése, a gyűlölt politikai-társadalmi ellenfelek házának molotov-koktéllal dobálása.

A társadalom idegesebb felének szemében az évek óta tartó verbális durvulás hatására az ellenség emberi mivoltában már nem is felfogható, barom csupán, vagy még az se, kosz, piszok. Bármelyik pillanatban kitörhet az erőszak. És utána sokan azt fogják mondani, hogy nem értik, mitől, semmi jelét sem látták.

hölgyválasz · http://holgyi.freeblog.hu 2008.10.06. 08:08:08

" rolika · republicator.blog.hu/ 2008.10.01. 13:43:48"

Igaz!

Hasonlóan vélekedtem erről tótawé blogjában:

"Arnóth Sándor végletekig feszített idegszálai elszakadtak, helytelen, hisz az utóbbi 6 évben polgármesterként, s most parlamenti képviselőként, éppen lett volna ideje szépen összerendezni őket, mondjuk egy Möbius szalaggá...
Leszögezem, ostoba, ártalmas mondat volt!
Ám ezt a "lógni fox"-os _idegességet_, társadalom szerte kiérezni...."

"„Ki leszel végezve, tetű, szemétláda, a tojáshéj a seggeden van”"

Ezt az idézetet meg külön köszönöm, erről nem is hallottam, néma csend körülötte, hát persze, az elvtársak kettős mércéjénél már csak az a lehangolóbb, ahogyan Justitia serpenyőit sem használják másra, manapság leginkább csak rántotta sütésre!
süti beállítások módosítása